Asus Zenfone 3 Max Android 8.1 ZENUI 5.0 Güncellemesi Yayınlandı

Tayvanlı teknoloji şirketi Asus'un eski cihazlarından Zenfone 3 Max için Android 8.1 Oreo üzerinde çalışan ZENUI 5.0 güncellemesi yayınlanmaya başladı.

Asus ZenFone 3 Max gibi piyasaya çıkmasından bu yana iki yıl geçmiş bir telefonun yeni işletim sistemi güncellemesi alması biraz şaşırtıcı bir durum. ZenFone 3 Max, 2016 yılında piyasaya Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile çıkmıştı. Piyasaya çıkışından bir yıl sonra Android 7.0 Nougat işletim sistemi güncellemesi alan cihaz şimdi ise Android 8.1 ZENUI 5.0 güncellemesi almaya başladı.

Bugün Asus'un resmi forumunda Asus Zenfone 3 Max (ZC553KL) için ZENUI 5.0 arayüzü ile birlikte Android 8.1 Oreo işletim sistemi güncellemesi dağıtılmaya başladığına dair yeni bir konu açıldı.

Asus forumunda açılan konuda ayrıca güncellemenin bütün kullanıcılara ulaşmasının bir haftayı bulabileceği belirtiliyor. Yani eğer sizde Zenfone 3 Max kullanıyorsanız bu hafta telefonunuzun ayarlar menüsünden sistem güncelleme kısmına girerek güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın. Güncelleme yeni dağıtılmaya başladığı için ülkemize gelmesi belkide birkaç haftayı bulabilir. Güncelleme geldiği zaman yüklemeden önce şarjınızın en az %50 civarında olduğundan emin olun. Ayrıca mümkün olduğunca güncellemeyi WiFi bağlantısı ile indirmeye özen gösterin. Yeni işletim sistemi güncellemesi olduğundan dolayı güncellemenin boyutunun biraz büyük olması bekleniyor.

Güncellemenin içeriğine dair detaylı bilgiler açıklanmazken çok büyük ihtimalle yeni arayüz ve yeni işletim sisteminin yanı sıra yeni güvenlik yaması ve birtakım özelliklerde cihazınıza eklenecektir. Ayrıca eski işletim sisteminde bulunan mevcut hatalarında yeni sürüm ile birlikte giderilme ihtimali bulunuyor.

Whatsapp