Asus yeni akıllı saati VivoWatch BP'yi tanıttı

Asus tansiyon ölçümü gerçekleştirebilen yeni akıllı saat modeli VivoWatch BP'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasının birçok farklı alanında adından söz ettirmeyi başaran Tayvan merkezli Asus firması, artık gözünü giyilebilir teknoloji dünyasına da çevirdi. Bu bağlamda yeni akıllı saat modeli olan VivoWatch BP üzerindeki sır perdesini kaldıran firma, bu akıllı saat modelinin her an kan basınçınızı takip edebilecek.

Kandaki oksijen seviyenizi inceleyebilecek olan Asus VivoWatch BP isimli cihaz, bu işlem için PPG sensörü ile birleştirilmiş olan Elektrokardiyografiyi (ECG)'yi kullanıyor. Elektrokardiyografiyi (ECG) ile kalbe giden elektriksel faaliyetler kaydedilirken, PPG ile kan akışı anbean takip ediliyor ve böylelikle çok kısa süre içerisinde tansiyonunuz ölçülmüş olacak.

Asus VivoWatch BP isimli akıllı saat rakiplerine göre bu alanda çok başarılı ve doğru sonuçları ortaya koymayı başarırken, tek yapmanız gereken ön yüzde yer alan özel sensörün üzerine baş parmağınızı yerleştirip 20 saniye kadar basılı tutmak olacak.

Bünyesindeki bu özelliği nedeniyle tasarım anlamında birazda olsa rakiplerinin gerisinde kalan Asus VivoWatch BP, akıllı saatlere bağlanabiliyor ve bünyesinde GPS bağlantı desteğini de içeriyor. Tek pil ile 28 gün boyunca batarya ömrü sunacak olan cihazın, 169.99 dolarlık fiyat etiketiyle birlikte yılın üçüncü çeyreğinde satışa çıkması bekleniliyor.

Whatsapp