ASUS, Red Dot 2016 Tasarım Ödüllerinden 15 Ödülle Döndü

Tayvan'ın güçlü global markası ASUS'a Red Dot Tasarım Ödülleri'nden ödül yağdı.

Dünyanın dört bir yanından 41 tasarım uzmanından oluşan jüri, 57 ülkeden yarışmaya katılan 5 binden fazla ürün arasından en iyiler olarak ASUS’un 15 ürününü seçti.

Yılın en iyi tasarımlarının ödüllendirildiği, 2016 Red Dot Ödülleri’nde ASUS 15 ödül ile etkinliğe damgasını vurdu. Bu ödüller ile ASUS bir kez daha tasarım alanında yaptığı yenilikleri ve müşterilerine sunduğu sıradışı deneyimleri kanıtlamış ve önceki yıllara göre kendi rekorunu kırmış oldu. Tasarım ödüllerini alan ASUS ürünleri ise şunlar oldu: En son ZenBook dizüstü, Chromebook C202 eğitim bilgisayarı, ASUS ZenPad ve ZenPad Audio Cover; ROG GX700, G752 ve Strix GL502 oyun dizüstüleri; VivoBook X Serisi dizüstüler; TUF Sabertooth Z170 Mark 1 ve ROG Maximus VIII Formula anakartlar; ROG Claymore oyun klavyesi ve ROG Spatha oyun faresi; VivoMini VC65 Serisi mini PC’ler; ASUS VivoBaby bebek izleyici; ASUS P3B ve ZenBeam E1 projektörler.

ASUS’un bu ürünleri, 57 ülkeden yarışmaya katılan 5 bin 214 ürün arasından en iyiler olarak seçildi. Ödüllendirmede inovasyon, fonksiyon, ergonomi, sembolik ve duygusal içerik ile ekolojik uyumluluk kriterler dikkate alındı. Red Dot jürisi ise dünyanın dört bir yanından 41 tasarım uzmanından oluşuyor. 1954 yılından bu yana düzenlenen Red Dot Tasarım Ödülleri, tasarım açısından ürünlerin mükemmelliğini ortaya koyan ve uluslararası boyutta kabul gören bir ödül olarak teknoloji dünyasında önemli bir yere sahip.

ASUS ZenBook (2016 Yılı Üretimi)

Bu yeni ASUS ZenBook, Zen felsefesinden ilham alan çizgilerin kullanıldığı süper ince ve hafif bir dizüstü. ZenBook’un QHD+ IPS ekranı mükemmel görüntü sunarken yeni nesil Intel Core i7 işlemci, ister oyun ister iş için olsun, en iyi performansı sergiliyor. Ürünle ilgili detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

ASUS ZenPad

Şık tasarımı ve eğlenceyi bir araya getiren, ASUS ZenPad Android™  tabletler, değiştirilebilir kapakları ile de dikkat çekiyor. Güzellik ve fonksiyonu uyumlu bir şekilde sunan ve Zen felsefesinden ilham alan ZenPad, el çantası ve cüzdan gibi aksesuarlardan esinlenen premium bir tarza ve düz hatlara sahip. Mobil cihazlar içerisinde lüks görünümü ile dikkat çeken ZenPad, ergonomik yuvarlak kenarları ile taşınması ve tutulması oldukça kolay bir ürün. Cilalı metal çerçevesi ise bu tabletlere çarpıcı bir görünüm kazandırıyor.   

ZenPad sıradışı deneyimler sunmak için tasarlandı. Özel bir görüntü işleme teknolojisi olan ASUS Tru2Life kontrast ve keskinliği ustaca yansıtırken DTS-HD Premium Ses ve SonicMaster teknolojisi kullanıcılara tam bir ses ziyafeti yaşatıyor.

Üst seviye materyallerden yapılmış Zen Clutch kılıfı ise ZenPad’e daha fazla koruma ve şıklık katıyor.

ROG GX700

Dünyanın ilk sıvı soğutmalı oyun dizüstüsü ROG GX700, aynı zamanda ROG serisine özel takılıp çıkarılabilir soğutma modülü Hidro Overclock Sistemi’ne sahip. 6. nasıl Intel mobil K-SKU işlemci ve NVIDIA GeForce GTX980 ekran kartının güç verdiği GX700’deki ROG Hidro Overclock Sistemi, oyuncuların CPU, GPU ve belleklerde overclock yapmasını mümkün kılarak masaüstü seviyesinde oyun deneyimini dizüstüne taşıyor. Bu özel sistem sayesinde GX700, dünyanın ilk 4K UHD oyun dizüstüsü olma ünvanını da alıyor. Tüm bunların yanı sıra NVIDIA G-SYNC teknolojisi sayesinde akıcı ve çarpıcı görüntüler elde ediliyor.

ROG G752

Altıncı nesil Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 980M’ye varan ekran kartının kullanıldığı ROG G752, daha hızlı performans ve daha fazla enerji verimliliği için 64GB DDR4 RAM’e kadar yükseltilebiliyor. Agresif hatları ile öne çıkan bu dizüstü Zırh Titanyumu ve Plazma Bakırı renkleri ile göz alırken 980M SKU üzerindeki ROG için özel geliştirilmiş 3D Vapor Chamber (Buhar Haznesi) termal sistemi daha verimli soğutma ve stabilite sunuyor. Bilgisayarda ayrıca 30 tuşa aynı anda basılmasına imkân veren arkadan aydınlatmalı anti-ghosting oyuncu klavye de bulunuyor.

ROG Strix GL502

15,6 inç kompakt oyun dizüstü bilgisayarı ROG Strix GL502, göz alıcı görüntüler sunan mükemmel bir ekrana sahip. Yeni nesil dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA  GeForce  GTX 980M’ye varan ekran kartı ile donatılan Strix GL502, en yeni oyunlarda dahi akıcı bir performans ve yüksek detayda oyun imkânı sunuyor. Oldukça hafif ve ultra-taşınabilir tasarımı ile Strix GL502, oyuncuların diledikleri her yerde oyun oynamasını da mümkün kılıyor.

ASUS VivoBook X456, VivoBook X556 ve VivoBook X756

14, 15,6 ve 17,3 inç ekranlı en son ASUS VivoBook X Serisi dizüstülerin cilalı metal boya ile dikkat çeken kasaları beş renk seçeneği ile geliyor: Çikolata Kahverengisi, Deniz Mavisi, Arktik Kar, Cazibe Kırmızısı ve Buz Altını. 6. nesil Intel Core i7’ye varan işlemci ile birlikte 16GB’ye varan RAM’in güç verdiği bilgisayarda oyunlar için üretilmiş ve Full HD görüntüler sunan NVIDIA GeForce 940M ekran kartı kullanıldı. Dizüstülerde ayrıca en son USB Type-C portu da bulunuyor.

VivoBook X Serisi dizüstülerde kullanılan Eye Care teknolojisi, ekrana uzun süre bakıldığında kullanıcıya rahat bir izleme imkânı sunmak için mavi ışığı %33’e kadar azaltırken ASUS Splendid teknolojisi renk optimizasyonunu, ASUS SonicMaster ise bir dizüstünde en iyi ses deneyimini sağlıyor.

Whatsapp