Artık selfie ile ölüm tarihinizi öngörebilecekler

Ünlü bilim ve teknoloji şirketi Lapetus, selfieler ile birlikte artık ölüm tarihlerinin öngörülebileceğini iddia ediyor.

Hayatımıza giren selfie kavramı ile birlikte neredeyse her şeyin değiştiğini söyleyebiliriz. Selfie kavramı sosyal ağ alışkanlıklarımız ile paylaşımlarımız da bizlere farklılık yaşatırken, şimdilerde ise karşımıza selfie uzmanı olarak isimlendirilmiş yeni bir kavram çıkıyor.


Lapetus isimli bilim ve teknoloji şirketi tarafından öne atılan selfie uzmanı kavramı, yüz hatlarını inceleyerek bizlere ölüm zamanımız hakkında bir öngörüde bulunuyor. Firma tarafından geliştirilen bu yöntem insanların yüz hatlarındaki yıpranmalara bakarak ölüm zamanını öngörebilirken, sistemin bilimsel olarak kanıtlandığı belirtiliyor.


Bu sistemin sigorta şirketi tarafından hayli ciddiye alındığı ve kullanıldığı belirtilirken, sisteme bir selfie fotoğrafının eklenmesinin ardından analizin sadece 10 dakika sürdüğü vurgulanıyor. Doğru sonuçlar elde edilmesi adına kullanıcıların filtresiz fotoğraflarını tercih etmesini öneren şirket, yüzde 350 farklı noktanın incelemeye alındığını belirtiyor.


Şirketin pazarlama müdürü olan Janet Anderson Global News'e bir demeç verirken: '' Tüketicinin yapması gereken özellikle filtreler içermeyen bir selfie fotoğrafını sisteme yüklemek ve sadece sorulan bir kaç soruya cevap verme. Bu işlemi tamamladıktan sonra sistemimiz verdiğiniz cevaplar doğrultusunda yüzün 350 farklı noktasını inceleyerek sizlere bilgi veriyor.'' dedi.

Whatsapp