Artık Apple Cihazlarının Kutusundan 3.5mm Kulaklık Dönüştürücüsü Çıkmayacak

Analistlerden gelen son açıklamaya göre bundan sonra Apple, cihazlarının kutu içerisine 3.5mm kulaklık girişi dönüştürücüsü koymayacak.

Apple ürettiği son telefonlarında aslında 3,5 mm kulaklık girişini tamamen ortadan kaldırmadı. Bunu bir dönüştürücü yardımı ile çözmeye çalıştı. Birçok kullanıcı bu durumdan şikayetçi olsa da mecbur olmalarından dolayı dönüştürücü ile eski kulaklıklarını kullanmaya devam etti. Bir analist tarafından gelen son bilgilere göre, bundan sonra piyasaya sürülecek olan yeni iPhone modellerinin kutu içeriğinde 3.5mm kulaklık girişi dönüştürücüsü yer almayacak.

Ülkemiz için pekte iyi bir durum olmayacağı şimdiden belli gibi görünüyor. Zaten vergiler sonucunda bir hayli pahalı satın alınabilen iPhone modellerinin aksesuarları da kendisi gibi bir hayli pahalı fiyat etiketiyle satılıyor. Umuyoruz ki Apple bu düşüncesinden vazgeçer ve kulaklık dönüştürücüsünü kutuda ücretsiz bir şekilde tüketicilere sunmaya devam eder.

Bu durumun ardından iPhone kullanıcılarının kendi Bluetooth kulaklıklarına veya kablolu Lightning kulaklıklara geçiş yapması gerekecek. Fakat piyasada alternatif bir Lightning kulaklık bulunmuyor. O sebeple bu geçiş için en az bir yıl daha olduğu belirtiliyor. Elbette diğer taraftan Apple'ın büyük olasılıkla adaptörleri ayrı olarak satacağı söyleniyor.

Yani şuanda kutudan ücretsiz olarak çıkan 3.5mm kulaklık dönüştürücüsü seneye yeni çıkacak olan iPhone modelleri ile beraber kutudan çıkmayabilir. Bunun yerine Apple, bu ufak kulaklık dönüştürücülerini para karşılığında cihazdan ayrı olarak satabilir.

Whatsapp