ARM'dan Mali-G51 grafik işlemci duyurusu geldi

ARM, VR Era

Şu anda akıllı telefon ve tablet pazarında ARM'ın geliştirdiği işlemcilere sahip yonga setleri kullanılırken, ayrıca bir çok yonga seti üreticisi de yine ARM'ın Mali grafik işlemcilerini bu yonga setlerinde kullanıyorlar.

MediaTek, Samsung, Huawei gibi firmalar ARM'ın Mali grafik şlemcilerini kullanan firmalar arasında ve ARM da hem işlemcilerini hem de grafik işlemcilerini sürekli olarak geliştirmeye ve daha hızlı ve güçlü olarak sunmaya devam ediyor.

Son dönemde özellikle sanal gerçeklik gözlüklerinin yükselişine tanık olduk. Bir çok firma, büyük oranda da akıllı telefon üreticileri sanal gerçeklik gözlükleri sunarken, bu gözlükler Samsung Gear VR gibi akıllı telefona bağlı olanlar ve HTC Vive gibi tüm donanımı bünyesinde barındıranlar olarak birbirlerinden ayrılmaktalar.

ARM, bugün yeni bir grafik işlemci duyurusu gerçekleştirdi. Bu yeni yonga seti Mali-G51 olarak adlandırılırken, özellikle de sanal gerçeklik dünyası için tasarlanmış. Mali-G71'in küçük kardeşi olan bu yeni grafik işlemci Bitforst mimarisine sahip. Ayrıca ARM Mali-G51 dual gölgeleme mimarisi de içeriyor.

Mali-T830 ile kıyaslandığında %60 daha enerji verimliliği sunan yeni Mali-G51 grafik işlemci ayrıca %60 daha fazla performans da içermekte.

Whatsapp