ARM, Orta Seviye Mali-G52 GPU ile Birlikte Giriş Seviyesi G31'i Duyurdu

ARM, orta seviye grafik yongası Mali-G52 ile birlikte giriş seviyede Msli-G31 grafik işlemci birimlerini duyurdu.

ARM, yaklaşık bir yıl önce, orta seviye yonga seyleri için Mali-G51 GPU'yu tanıtmıştı. Bununla birlikte bu grafik işlemci pek kullanılmadı ve yonga seti üreticileri, çekirdek sayısını düşürerek Mali-G71 ve Mali-G72 GPU'larını kullanmaya devam etti. Ve şimdi ARM bir adım daha atıyor ve orta seviyede Mali-G52, giriş seviyesi için de Msli-G31 GPU'larını duyuruyor. 

Mali-G52, aynı işlem yoğunluğunda, G51'e kıyasla "performans yoğunluğunda" % 30 artış gösteriyor. G52 yonga tasarımcıları, daha büyük chiplerin maliyeti daha yüksek olduğundan, aynı fiyata daha yüksek kare hızları veya aynı performansla daha ucuz bir işlemci elde edilebildiğini iddia ediyor. Güç verimliliği de %15 civarında artıyor. 

Ve AI olmadan 2018'de hiçbir şey yapılamayacağı için yeni GPU da makine öğrenme görevlerinde 3.6 kat daha yüksek bir performans vaat ediyor. Bu artış, 8 bitlik nokta ürünü desteği ile elde ediliyor. GPU'lar grafikler için geliştirilir ve genellikle en iyi performansı 32 bit'te verirler. Diğer bit sayımlarında ise zayıf çalışırlar. 

Grafiklerden bahsetmişken, Mali-G52 GPU çekirdeği saat başına 2 piksel ve 2 texel işleyebilir ve bir ila dört arasında çekirdek sayısına sahip olabiliyor. Yeni çekirdekler, ek gölgelendirici çalıştırma birimleri sayesinde çekirdek başına % 50 ila % 100 daha fazla FLOPS desteği sağlayabiliyor. 

ARM Mali-G31

Mali-G31, bu noktada hemen hemen eski bir GPU olan Mali-400'ün yerini alıyor. Mali-400 GPU son olarak Raspberry Pi ve bazı Android akıllı cihazlarında kullanılmıştı. Mali-G31 GPU, G51'e yemek alıyor ancak iki çekirdek desteği ile sınırlı ve çekirdek başına da daha az grafik işleme kapasitesine sahip. Yine de G51-MP2'den daha küçük ve aynı performansı sağlıyor. 

Whatsapp