Aranan o yazılımcı, sonunda yakalandı

Hakkında kırmızı bülten çıkartılan ve merakla yakalanması beklenilen Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, bugün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Türkiye'nin gündeminin uzun bir süredir Çiftlik Bank olduğunu söylersek pekte hata yapmış olmayız. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla birlikte yakalanan ve gözaltına alınan Çiftlik Bank yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, Maltepe'de yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süre teknik ve fiziki takip ardından operasyon düzenlenerek gözaltına alınan Yurdakul, daha sonra sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Çiftlik Bank'ın yazılımcısı olduğu tespit edilen Cumhur Yurdakul hakkında daha önce kırmızı bülten ile arama çıkartılmıştı.

Çiftlik Bank sisteminin beyni olduğu belirtilen Yurdakul'un, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonrasında yüz binin üzerindeki kişinin toplamda 1.1 milyar lira değerinde dolandırılmayla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Ayrıca alınan tüm önlemlere rağmen sisteme para aktarımı gerçekleştirildiğinin devam ettiği tespit edilirken, bu para aktarımının sonlandırılması için şirket hesaplarına bloke işlemi konulmuştu.

Bakalım Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği bu olay ne zaman ve nasıl son bulacak? Bekleyip, göreceğiz...

Whatsapp