Arama motoru dünyasına, Türk imzası geliyor

Yandex ülkemizdeki resmi arama motoru çalışmalarına kayıtsız kalmayarak, Turkcell işbirliğiyle Yaani arama motorunu geliştirmeye hazırlanıyor.

Devletimizin verdiği destek doğrultusunda yerli arama motoru adına Türkiye’de pek çok farklı çalışma sergilenirken, ‘‘Yaani’’ isimli bir arama motoru geliştirildiği bilgisi bugün Rus haber sitesi tarafından duyuruldu.


Yandex’e yakınlığıyla tanınan ve adından söz ettiren Rus haber sitesi, Turkcell iş birliğiyle Rus arama motoru devinin ülkemizde Google’ın pazardaki payına karşı bir savaş açtığını dile getirdi. Türkiye pazarında Google’ı tahtından etmek isteyen ve özellikle spor kulüpleri ile gerçekleştirdiği anlaşmalarla birlikte ülkemizdeki pazarda %2’lik bir pazar payına ulaşmayı başaran Yandex, Turkcell işbirliğiyle kullanım oranını çok daha üst seviyeye çekmeyi amaçlıyor.


Rus haber sitesinin paylaştığı bilgilere baktığımızda "yaani.com" alan adının bilgilerinin Turkcell adına tescillendiği görülürken, bu arama motorunun Türkiye’de ilk yerli arama motoru olacağı da söyleniyor.


Turkcell ve Yandex cephesine baktığımızda ise henüz bir resmi açıklama yapılmış değilken, Yaani’nin Rus arama motoru Yandex'in alt yapısının kullanılacak olması ise yerli kavramını bizlere sorgulatıyor. Ancak imzalanacak olan ortaklık sözleşmesi ve gerçekleştirilecek olan resmi açıklama ile bakalım ortaya nasıl bir ürün çıkartılacak.

Whatsapp