Apple'ın yüz tanıma teknolojisi, iPhone'larda böyle çalışacak

Apple'ın yeni nesil iPhone modellerinde kullanması beklenilen Face ID teknolojisiyle ilgili ilk detaylar bugün kamuoyuna sızdırıldı.

Dün itibariyle gerçekleştirilen sızıntıyla birlikte teknoloji dünyası iOS 11'in GM sürümüne ulaşmıştı. Bu sürümde işletim sisteminin en son hali sergilenirken, bir geliştirici de YouTube üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda Face ID arayüzü ile yüz tanıma ekranının nasıl çalıştığını paylaştı.


Guilherme Rambo isimli iOS geliştirici bir paylaşımda Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirirken, işletim sisteminin kodlamasında Touch ID ile ilgili bir alanın bulunmadığını ve yeni nesil iPhone'larda parmak izi okuyucusunun yer almayacağını belirtiyor. Özellikle iPhone X olarak isimlendirilmesi beklenilen OLED ekranlı iPhone modelinde, kesinlikle yüz tanıma teknolojisinin kullanılacağı söyleniyor.

Face ID teknolojisi sadece telefon kilidinizi açmanız için kullanılmayacakken, bu teknolojiyi App Store üzerinde ödeme yaparken, Safari'e bir şifreyi otomatik olarak doldururken yada erişim izni gereken çeşitli uygulamalara girerken kullanabileceksiniz.

Cihazın arayüzünde tamamıyla sanal bir home tuşu yer alacakken, bu sanal home tuşunun tıpkı daha önceki nesil iPhone'larda yer alan home tuşu ile aynı işlevi göreceği ancak parmak okuyucu içermeyeceğini belirtelim. Son olarak Apple tarafından geliştirilen iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin 12 Eylül tarihinde tanıtılacağını da sizlere hatırlatalım.

Whatsapp