Apple'ın yeni yonga seti A12'den gelen ilk bilgiler

Yeni nesil iPhone'larda kullanılacak olan A12 yonga setinin TSMC tarafından geliştirileceği iddia edilirken, A11'e göre %40 daha az veri tüketeceği ve %20 daha hızlı çalışacağı öne sürüldü.

2018 yılının ilk çeyreğinde akıllı telefon sektöründe beklediği ilgiyi göremeyen Cupertino merkezli Apple firması, sektördeki başarılı günlerine geri dönmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Öne sürülen iddiaya göre bu bağlamda yeni iPhone modelleri üzerinde büyük bir titizlikle çalışan firma, her detayı ince eleyip sık dokumaya başladı.

Yeni cihazlarında kullanacağı yonga setini de baştan aşağıya yenilemek adına çalışan firma, bu yonga setinin üretiminde TSMC firmasıyla birlikte çalışacak ve yonga seti A12 olarak isimlendirilecek. Bu yonga setini 7 nanometre FinFET süreciyle birlikte geliştirmeyi hedefleyen TSMC, A12 yonga setinin önceki kardeşine göre daha fazla performans %40 daha az güç tüketimi sunmasını hedefliyor.

Öne sürülen bu iddiaları ele aldığımızda yeni iPhone'larda şarj süresinin çok daha uzun süreli olacağını ve performans anlamında da Benchmark testlerinde ilk sıraya oturacağını söyleyebiliriz. A12 yonga setinin bu teknik özellikler doğrultusunda geliştirileceğinin kesin olduğunu söylersek hata yapmış olabiliriz.

Ancak eğer ana üretici olarak TSMC firmasının Apple tarafından tercih edilecekse, 7 nm üretim sürecinin getireceği iyileştirmeler ve firmanın profesyonelliğiyle birlikte bu detayların çokta imkansız olmadını söyleyebiliriz.

Whatsapp