Apple'ın yeni iPhone 7 modellerine terfi edecek iPhone kullanıcıları sayısı ne olacak?

Apple iPhone kullanıcılarına ne kadar iPhone 7 satabilir?

Apple, şu sıralar büyük bir gizlilik içerisinde yeni iPhone 7 modellerinin üzerinde çalışıyor. Bu sene farklı olarak Mart ayında bir etkinlik düzenleyen firma, yeni iPhone SE akıllısını duyurmuştu. 4" ekrana sahip olan bu cihaz iPhone 6S donanımında ve iPhone 5S tasarımında geldi.

Diğer taraftan bu sene yine Eylül ayında bir etkinlik ile daha karşımıza gelecek. Bu sefer firmanın yeni iPhone 7 ailesi ile karşımıza geleceğini söyleyebiliriz. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adı ile gelecek olan akıllı telefonlar geçtiğimiz sene yine Eylül ayında gelen iPhone 6S / 6S Plus'ın halefi olarak sunulacak.

Apple'ın yeni cihazları hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, şimdi de gelen bir rapor, cihazlara iPhone kullanıcılarının nasıl tepki göstereceği yönünde.

Araştırmalara göre Apple'ın iPhone modellerinin yaklaşık üçte birlik kısmı iki yaşından daha eski iPhone modellerinden oluşuyor ve gelecek dört ya da beş çeyrekte de bu oranın %43 seviyesine ulaşması bekleniyor. 

Buna göre iPhone 7 ya da iPhone 6S serisine terfi edecek olan yaklaşık 60 ya da 70 milyon civarında iPhone kullanıcısının bulunduğu da söyleyebiliriz.

Apple'ın yeni iPhone 7 ailesi eski modellere göre tasarım açısından çok pek fazla farklılık içermeyecek. 4.7" büyüklüğünde dokunmatik ekran, 2GB sistem belleği, Apple A10 yonga seti iPhone 7'nin özellikleri olurken, 5.5" ekran, 3GB sistem belleği de iPhone 7 Plus'ın özelliklerinden olacak.

Whatsapp