Apple'ın yeni iPhone 7 modelleri satışa çıkıyor

Apple, bugün yeni akıllı telefon modellerini 28 ülkede satışa sunuyor...

7 Eylül tarihinde Apple, yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adındaki akıllı telefon modellerini düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyurdu. Bir çok açından benzer teknik özelliklere sahip olan cihazlar, ekran büyüklüğü, kamera, sistem belleği gibi bazı açılardan birbirlerinden ayrılırken, ayrıca firmanın suya karşı dayanıklı olarak sunduğu ilk akıllı telefon modelleri oldu.

Apple 9 Eylül tarihinde de Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Çin, Japonya, Avustralya gibi önemli ülkelerde akıllı telefonlarını ön siparişe sunulurken, bugün itibari ile de bu ülkelerde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus satışa sunuluyor.

Özellikle firmanın simsiyah olarak gelen yeni rengi büyük ilgi görürken, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus stoklar tükenmiş durumda. Ayrıca iPhone 7 Plus'ın ABD'de tüm renklerinin stoklarının tükendiği ve bugün mağazalarda görülmeyeceği ifade ediliyor.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus akıllı telefonların bu sene sonuna kadar satış hedefi 100 milyon olurken, ilk başta gelen talep bu rakama ulaşabileceğini düşündürüyor.

iPhone 7 akıllı telefon 4.7" büyüklüğünde 1334x750 piksel Retina HD ekran içeriyor. 2GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefonun dahili veri kapasitesi 32GB / 128GB / 256GB olarak üç farklı şekilde belirlenmiş. Firmanın kendi geliştirdiği Apple A10 Fusion yonga setinden güç alan akıllı telefonun arkasında 12MP kamera bulunuyor ve ön kamerası da 7MP olarak geliyor. Ayrıca işletim sistemi de iOS 10.

Diğer model iPhone 7 Plus ise 5.5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde Retina HD ekrana sahip. 3GB sistem belleği bu akıllı telefonda yer alırken, ayrıca faklı olarak 12MP çift arka kamera içermekte.

Whatsapp