Apple'ın yeni iPhone 7 / 7 Plus modeli suya dayanıklı mı geliyor?

iPhone 7 / 7 Plus suya çok da dayanıklı değil...

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini resmi olarak duyurdu. ABD'de düzenlenen etkinlikle gün yüzüne çıkan akıllı telefonlar bir çok yeniliği de barındırıyor ve bunlardan bir tanesi de IP67 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı yapı oldu.

Apple'ın yeni iPhone 7 / 7 Plus modelleri suya dayanıklı fakat acaba ne kadar? Bu konuda bilgi vermek istiyoruz.

Apple'ın sitesinde de yazdığı üzere Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde IP67 sertifikasının olduğunu belirtiyor ve ayrıca açıklamasında da suya, su sıçramaları ve toza karşı dayanıklı yapının cihazlarında olduğu anlamına geliyor. IP67, 1 metreye kadar suda 30 dakikaya kadar kullanıma izin veriyor. Ancak bu durum büyük oranda suya kısa süreli düşmeler için geçerli.

Galaxy S7 ve Note7 ise IP68 olarak daha dayanıklı yapıya sahip.

Bu açıklamaya göre de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı alarak duşa, havuza ya da denize uzun süreli giremeyeceğiniz anlamına geliyor. Ancak firma bu özelliği sunmasına rağmen, su teması nedeni ile arızaları da garanti kapsamı dışarısında bırakıyor.

Apple, suya, su sıçraması ve toza dayanıklılığın da kalıcı olmadığı belirtiyor ve ıslak olarak da iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın şarj edilmemesi gerektiğini açıklıyor.

Yeni cihazlardan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus önceki modeller gibi 4.7" 1334x750 piksel HD ve 5.5" 1920x1080 piksel Full HD ekran içeriyor. 32GB / 128GB / 256GB dahili veri kapasitesi ile satışa sunulacak olan akıllı telefonlar 2+2 olmak üzere 4 çekirdekli Apple A10 Fusion yonga seti ve Apple M10 yardımcı işlemci ile geliyor.

Apple iPhone 7 12MP arka kamera içerirken, iPhone 7 Plus 12MP çift arka kamera içeriyor. Ayrıca iOS 10 işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonlar 7MP ön kamera ile sunulacak.

Whatsapp