Apple'ın yapay zekalı Siri'si, anneye küfür etti

Cupertino merkezli akıllı telefon üreticisi Apple'ın yapay zekalı asistanı Siri'nin anneye küfür ettiği ortaya çıktı.

Akıllı telefon sevkiyatının en önemli isimleri arasında yer alan Cupertino merkezli Apple firmasının geliştirdiği yapay zeka asistanı Siri, ortaya çıkan çarpıcı hata ile yüzlerin kızarmasına neden oldu. Yapay zeka uygulaması Siri'nin görülen bir hatadan ötürü kullanıcıların annesine küfür ettiği ortaya çıkarken, çok kısa bir sürede bu sürece tepkiler yağdı.

Reddit üzerinden bir kullanıcının ortaya çıkardığı bu hatada Siri'ye iPhone X kullanılarak anne kelimesinin anlamı sorulurken, Siri kelimenin temel anlamını sorduktan sonra yan anlamını öğrenmek ister misiniz sorusunu yöneltiliyor. Kelimenin yan anlamı sorulduğunda ‘motherf.cker' açıklaması yapılıyor. Bu açıklama sonrasında araştırma yapan iPhone X kullanıcısı, kelimenin anlamının Kuzey Amerika'da kullanılan yaygın bir argo kelime olduğunu görüntülüyor.

Bu durum ortaya çıktıktan sonra Apple firması tepkilerin odağındaki isim olarak karşımıza çıkarken, üstelik Siri herhangi bir kısıtlama ve sansürleme olmadan cevap veriyor. Apple'a karşı sosyal medyada cihaz kullanıcıları dev gibi büyüyen tepki gösterirken, Siri'nin küfürlü konuşmasının sebebi Oxford sözlüğünün baz alınması olarak gösteriliyor.

Daha önce 2015 yılında da buna benzer bir durum yaşanırken, Apple yaşanan duruma Siri'ye müdahale ederek çözüm bulmuştu. Bakalım sosyal medyada oldukça popüler şekilde konuşulan bu konuya firma nasıl bir çözüm bulmayı başaracak?siri

Whatsapp