Apple'ın ürettiği son iPhone, iPhone 8 mi olacak?

Teknoloji dünyasının en önemli üreticilerinden olan Apple'ın, akıllı telefon pazarındaki aktivitesini sonlandırarak gözünü akıllı gözlük pazarına çevireceği düşünülüyor.

Akıllı cep telefonu pazarının mimarı olan ve pazarda devri yaratan iPhone 10. yıl dönümünü kutlarken, şirkete oldukça önemli gelir kapısı oldu. Daha önce Mark Zuckerberg gerçekleştirilen bir etkinlik kapsamında akıllı cep telefonu sektörünün sonuna gelindiğini ve firmaların farklı teknolojilere yöneleceğini duyurmuştu.

Firmanın popüler müzik çalar serisi iPod'da tıpkı böyle iPhone serisinin tanıtılmasıyla birlikte tozlu raflara kaldırılmış ve günümüzde kullanılmayacak bir hale gelmişti. Bu alanda iPhone serisini bitirecek olan teknolojinin ismi olarak ise arttırılmış gerçeklik alanının en önemli ismi olan akıllı gözlükler karşımıza çıkıyor. Yani akıllı gözlük piyasasının oldukça popüler bir hal aması ve akıllı telefon pazarını tarihe gömmesi bekleniliyor.

Teknoloji dünyasının büyük isimleri bu pazar için son sürat çalışmalarını sürdürürken, bu alana büyük yatırım yapan şirketler arasında Microsoft, Sony, Samsung, Google ve Facebook yer alıyor. Şimdilik sadece bilgisayar yada konsol oyuncuları tarafından tercih edilen VR ve AR gözlüklerin gittikçe boyutlarının küçülmesi ve günümüzde daha kolay kullanılabilir bir cihaz haline gelmesi bekleniliyor.

Glass gözlük pazarına en büyük yatırımı yapan isimler arasında Google yer alırken, firma bu pazarı Apple'a kaptırmamak için elini güçlendiriyor. Glass gözlüklerin önümüzdeki bir iki sene içerisinde kolayca kullanılabildiği an, iPhone serisinin ve diğer akıllı cep telefonu üreticilerinin yavaş yavaş bu pazarı sonlandıracağı düşünülüyor.

Sürekli olarak arka planda VR ve AR şirketleri satın alımı gerçekleştiren Apple, gelecekte glass gözlüklerin popüler bir hal almasına olumlu bakıyor. Şirketin ilk gözlük modelini 2018'in Eylül ayında piyasaya süreceği düşünülüyor.

Whatsapp