Apple'ın iPhone 7 Plus akıllısı yarın mağazalarda satışa çıkmayacak

Apple'ın yeni cihazlarına büyük ilgi geliyor...

Apple, bu ay yeni akıllı telefon modellerini tanıttı. Büyük heyecanla beklenen yeni akıllı telefonlar iPhone 7 ve iPhone 7 Plus isimleri ile gelirken, 9 Eylül itibari ile 28 ülkede ön siparişe sunulan akıllı telefonlar yarın itibari ile de satışa çıkacak. Suya dayanıklı yapıya sahip olan ve IP67 sertifikası ile gelen cihazlar ayrıca yeni renklerle de dikkat çekiyor.

Apple cephesinden satış öncesinde gelen bilgilere göre iPhone 7 Plus'ın altın, roze altın, gümüş, siyah ve simsiyah olmak üzere tüm renkleri stoklar tükenirken, ayrıca iPhone 7'nin de simsiyah rengi stoklar ön siparişte tükenmiş durumda.

Stoklarda yaşanan bu sıkıntı nedeni ile iPhone 7 Plus'ın tüm renklerinin ve iPhone 7'nin simsiyah renginin yarın mağazalarda yer almayacağı ifade ediliyor. Bu cihazları satın almak isteyen teknoloji meraklılarının ABD'de ön siparişe dahil olarak, iPhone 7 simsiyah renk için 3-5 hafta, iPhone 7 Plus için de Kasım ayına kadar beklemeleri gerekiyor.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, ayrıca gelecek hafta yeni bazı ülkelerde daha satışa sunulacak ve bu ülkeler arasında da Türkiye bulunmazken, en iyi ihtimal olarak Ekim ayında cihazların ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

iPhone 7 akıllı telefon 4.7" büyüklüğünde 1334x750 piksel çözünürlüğünde iPhone 7 Plus ise 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. 32GB, 128GB ve 256GB dahili veri kapasitesi ile sunulan olan akıllı telefonlar firmanın kendi geliştirdiği Apple A10 Fusion yonga setinden güç alırken, iPhone 7'de tek ve iPhone 7 Plus'da çift olmak üzere 12MP arka kamera bulunuyor ve Selfie kamerası da 7MP olarak geliyor. İşletim sistemi ise iOS 10 olarak belirlenmiş.

Whatsapp