Apple'ın iPhone 6 akıllısının satışları yasaklandı

Apple'ın iPhone 6 akıllı telefonu Çin'de Pekin'de satışları durduruldu

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Apple, sunduğu iPhone modelleri ile mobil pazarda oldukça önemli bir yere sahip ve her dönem milyarlarca dolarlık kar rakamları ile adından söz ettirmekte.

Geçtiğimiz sene Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini pazara sunan firma, ayrıca bu sene Mart ayında da iPhone SE adındaki küçük ekranlı bir modelini sunarken, bu sene Eylül ayında da iPhone 7 ve iPhone 7 Pus adındaki akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkartacak.

Bir yandan yeni cihazlar sunan firma, ayrıca mahkeme salonlarında da bir çok kez karşımıza gelmekte. Son olarak dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı için için bilgiler gelmiş ve Apple'ın 2014'de sunduğu modeli iPhone 6'nın satışlarının Çin'de durdurulduğu bilgisi gelmişti.

Şimdi de yeni gelen bilgilere göre Apple'ın iPhone 6 akıllı telefon satışları Çin'de değil, sadece şehir olarak Pekin'de yasaklanmış durumda. Çinli firmalardan bir tanesi olan 100C, Apple'ın iPhone 6 modelinde, kendi tasarımlarını kopyaladığı ifade ediliyor.

Baktığımızda Çin'de Apple'ın “Phone 6 and iPhone 6 Plu ve iPhone 6s, iPhone6s Plus  modelleri yanı sıra  yen iPhone SE modelleri satın alınabiliyor.

Apple ve 100C arasında yaşanan bu durum için bilgiler kısa süre içerisinde gün yüzüne çıkabilir.

Apple iPhone 6 akıllı telefon 4.7" büyüklüğünde 1134x750 piksel dokunmatik ekran, Apple A8 yonga seti, 1GB sistem belleği, 16GB / 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi, 8MP arka kamera, 1.2MP ön kamera, iOS 8 işletim sistemi gibi özelliklerle sunulmuştu.

Whatsapp