Apple'ın iOS 11'i tanıtacağı tarih belli oldu

Akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayar üretiminin lider isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Apple'ın yeni işletim sistemi versiyonunu tanıtacağı tarih yani WWDC 2017 konferansı belli oldu.

Teknoloji dünyasının en iddialı üreticilerinden birisi olan ve dünyanın şu anda en değerli şirketi olan Apple, yazılım cephesindeki ürünlerini geliştirmek adına hazırladığı Worldwide Developers Conference (WWDC) 17 etkinliğinin tarihi duyurdu. Haziran ayında gerçekleştirilecek olan bu etkinliği 5 ile 9 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edeceği belirtildi.


ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Jose'da düzenlenecek olan etkinlik tüm dünyada Apple.com ve Apple Tv üzerinden rahatlıkla takip edilebilecek. Firmanın etkinlik kapsamında sadece iOS'un en yeni sürümü iOS 11'i değil, bunun yanı sıra tvOS 11, watchOS 4 ve macOS 10.13 güncellemeleriyle birlikte karşımıza çıkması bekleniliyor.


Apple tarafından bu etkinlik kapsamında bir de akıllı hoparlör modelinin tanıtılması ve akıllı hoparlör yönetimleri için geliştirilen Siri AiprPlay'in karşımıza çıkması bekleniliyor. Öte yandan iPhone 8 yada diğer bir deyişle yeni iPhone'un da bu etkinlik kapsamında tanıtılacağı basında birçok farklı kaynakta yer alıyor. Ancak firmanın daha önceki WWDC etkinliklerine baktığımızda herhangi bir iPhone modeli tanıtımı gerçekleştirmediğini rahatlıkla görüyoruz.


Analistler bugüne kadar gerçekleştirilen en iddialı ve en keyifli WWDC etkinliğinin WWDC 2017 olmasını bekliyor. Bakalım bu beklenti ne kadar gerçekçi olacak?

Whatsapp