Apple'ın eski cihazlarını geri dönüşüm programı şirkete 40 milyon dolarlık değerli maden getirdi

Apple'ın iPhone ve iPad modellerinin geri dönüşümü kazancı oldukça fazla oldu

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden olan Apple, ayrıca  dünyanın en değerli firması ve markası olarak da adından söz ettirirken, özellikle iPhone akıllı telefon ve iPad tablet modelleri dünya genelinde yoğun ilgi görüyor.

Her sene yeni üst seviye cihazlar sunan Apple, 21 Mart tarihinde en son olarak bir etkinlik düzenlemiş ve iPhone SE adındaki yeni 4" ekranlı akıllı telefon modelini sunmuş ve ayrıca iPad Pro tabletinin de 9.7" ekrana sahip bir versiyonunu gün yüzüne çıkarmıştı.

Apple, son dönemde bir çok teknoloji firması gibi çevreye duyarlı programlar gerçekleştirirken, firma 2015'i kapsayan yeni çevre raporunu yayınladı. Çevre raporunda firma ne kadar yeşilci bir firma olduğunu ortaya koyarken, ayrıca sıkı bir altın kazıcısı olduğunu da gösterdi.

Gelen bilgilere göre firma eski cihazlarının geri dönüşümünden 27.670 ton çelik, cam, alüminyum ve diğer bazı endüstriyel malzeme elde etti. Ayrıca firmanın 1 ton da altını yine eski cihazlarının geri dönüşüm işlemlerinden kazandığı ifade ediliyor.

Apple, anakart ve diğer donanım bileşenlerinin eritilmesi sürecinde elde ettiği altının ve diğer bazı madenlerin ise 40 milyon dolar değerinde olduğu belirtilmekte.

Dünya Altın Konseyi'nin Teknoloji bölümünün başındaki isim olan Trevol Keel, iPhone gibi bir akıllı telefonda yaklaşık olarak 25 / 30 miligram altın bulunduğu ve bunun da karşılığının 1$ civarında olduğunu belirtiyor.

Apple'ın bu sene içerisinde sadece iPhone akıllı telefon olarak 1 milyar rakamına ulaştığı düşünüldüğünde firma tarafından kullanılan altının da büyüklüğü göz önüne getirilebilir.

Whatsapp