Apple'ın düşen satışları, üretim ortaklarını tepetaklak etti

Tüm ürünlerinin satış rakamlarında önemli düşüşler yaşayan Apple firması, üretim ortağı olan tüm firmaları olumsuz yönde etkiliyor.

Donanımsal olarak kendi üretimini gerçekleştirmek yerine birçok farklı önemli üreticiyle birlikte çalışan Apple'ın düşen satışlarından üretim ortakları da olumsuz olarak etkileniyor.

Apple'ın iPhone, iPad ve diğer ürünlerinde GPU teknolojilerini geliştiren isim olan Imagination Technologies firması, yaşanan satışlardaki düşüş nedeniyle tepetaklak oldu. Özellikle Apple'ın kendi grafik işlemcilerini kendisinin üreteceğinin sızdırılmasıyla birlikte firmanın hisse senetlerinde %70 oranında bir gerileme görüldü.

Apple'ın diğer donanım ortaklarına baktığımızda en önemli isimlerden birisi olarak ise karşımıza Qualcomm çıkıyor. Ancak Qualcoom'unda hisse fiyatının bu yıl 4 aylık süreçte %19 oranında bir düşüş yaşadığı gözlemleniyor.

Dünyanın en önemli istatistik portallarından birisi olan Statista tarafından elde edilen verilere göre, satışlarının yarısı ile dörtte üçü arasındaki kısmını Apple'a borçlu olan firmalar ile ilgili ilginç detaylara yer verildi. Tüm firmaların ortak yaşadığı sıkıntıya baktığımızda 2017 yılında hisse değerlerinde yaşanan düşüşler gözlemleniyor.

Bakın Apple hangi firmanın satışlarının yüzde kaçını sağlıyor;

Whatsapp