Apple'ın bu sene sunacağı iPhone 7 satış rakamları düşük olabilir

Ming-Chi Kuo: Apple iPhone 7, çok yüksek satış rakamlarına çıkamayacak

Apple, iPhone modelleri ile her sene daha yüksek satış rakamlarına ulaşırken, Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde büyük ilgi görürken, Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini sunan firma, ayrıca geçtiğimiz ay da iPhone SE adında yeni bir akıllı telefonunu pazarda satışa çıkardı.

Apple 2016 ilk çeyrek mali tablosunu bir kaç güne açıklayacak ve bu tabloda firmanın tarihinde ilk kez akıllı telefon satışlarında gerileme görülecek. 

İkinci çeyrekte de firmanın satış rakamlarının düşmesi beklenirken, yeni iPhone SE akıllı telefonun biraz da olsa satış rakamlarını yükseltebileceği ifade ediliyor.

Bu sene ayrıca yine Eylül ayında Apple'ın yeni akıllı telefon modelleri olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı sunması bekleniyor ve son iki senedir aynı tasarımı kullanan firma, bu kez farklı bir tasarım ile karşımıza gelebilir.

Ayrıca donanım açısından da yükseltmeler bu yeni iPhone modellerinde yer alacak. Cİhaz hakkında iddialar da gelirken, bunlar arasında en önemlilerinden birisi, cihazlarda artık 3.5mm kulaklık girişinin yer almaması olmakta.

Apple'ın bu sene yeni iPhone 7 / 7 Plus modelleri ile satış rakamlarının ne olacağı da merak edilirken, farklı analistlerden tahminler gelmeye devam ediyor ve bunlardan bir tanesi de KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo olmakta.

Ming-Chi Kuo iPhone 7 akıllı telefonun satış rakamlarının üst seviyede olmayacağını kaydediyor. Özellikle iPhone 6 / 6 Plus modelleri büyük ilgi görürken, iPhone 6S / 6S Plus da ise beklenilenin altında satış rakamları geldi.

Whatsapp