Apple'ın Ardından Çin'i Bir Üretici "Bükülebilir" Bir Akıllı Telefon Sunabilir

Çin merkezli üretici Doogee, Apple'ın bükülen iPhone sorununun tersine, gerçek bir özellik olarak "bükülebilir akıllı telefon" üzerinde çalışıyor.

İlk kez 2014 yılında, bükülebilir akıllı telefonları iPhone 6 ile birlikte kullanmaya başladık ancak o zaman bu, bir özellikten çok tasarım hatasıydı. Ancak teknoloji o zamandan bu yana ilerlemeye devam ediyor ve şimdi Çinli OEM'ler pazarda eskisinden çok daha güçlü ve söz sahibi oldular. Samsung ve LG gibi devler bu amaç doğrultusunda çalışırken, görünüşe göre bükülebilir bir akıllı telefonla pazara ilk girmeyi başaracak firma yine bir Çin merkezli üretici olacak.  

Çinli akıllı telefon üreticisi Doogee, örneğin 4 kamera ile çerçevesiz bir akıllı telefon tanıtan yenilikçi, iyi tasarlanmış cihazlar konusunda uzmanlaşmış ve Evan Blass'a göre, bir sonraki ahizesi çığır açacak olan bir firma. 

https://twitter.com/evleaks/status/930793218073137153

Evan Blass'ın verdiği bilgilere göre, ilk bükülebilir ekranlı akıllı telefon 18.5: 9 en-boy oranı, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile gelecek ve esnek bir ekrana sahip olacak. Doogee'nin bu cihazı 2018 yıl haritasına eklediği belirtiliyor. 

Tabii ki, küçük üreticilerin milyonlarca cihaz üretme ihtiyacı yoktur ve yeni ürünlerinin güvenilirliği ve dayanıklılığı düşük olduğundan başarısız olurlar. Bu nedenle Doogee'nin Samsung'la piyasada rekabet etmeye henüz olmadığını belirtelim. 

Bununla birlikte, Samsung'un katlanır ekranı olan küçük bir akıllı telefon olması beklenen Note X modelini hazırladığına dair güçlü söylentiler var; dolayısıyla önümüzdeki yıl akıllı telefon modellerinde bükülebilir ekranların yer almasına kesin gözü ile bakılıyor. 

Whatsapp