Apple'ın 2019 iPhone'ları Ters Kablosuz Şarj Özelliğine Sahip Olacak

Apple'ın Eylül ayında tanışacağız tahmin edilen 2019 iPhone modellerinde, ters kablosuz şarj özelliğine yer vereceği belirtiliyor.

5G'nin kullanıma sunulmaya aşaması ve çerçeveleri mümkün olduğunca incelemek için gösterilen tüm çalışmaların yanı sıra, geçen yıl mobil dünyada daha yeni bir eğilim ortaya çıktı. Balta Huawei olmak üzere, amiral gemisi modellerde ters kablosuz şarj özelliğine yer verilmeye başlandı. Huawei'nin Mate 20 Pro modelinde ve son olarak P30 Pro modelinde, sonrasında ise Samsung'un Galaxy S10 modellerinde bu özelliğe yer verilmişti. Şimdi de Apple, 2019 iPhone modellerinde ters kablosuz şarj özelliğine yer vermeye hazırlanıyor. 

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun bugün yatırımcılara gönderdiği yeni bir rapora göre, Cupertino merkezli şirket önümüzdeki sonbaharda duyurusu yapılacak 2019 iPhone modellerinde, ters kablosuz şarj özelliğini sunacak.

Bu özellik sayesinde, yeni iPhone'lar diğer iPhone'ları veya kablosuz Şarj Kutusu olan yeni AirPods ve diğer Qi uyumlu cihazları kablosuz olarak şarj edebilecek. Açıkçası bu özellik, genel olarak AirPods şarjı için kullanılabilir, zira iPhone'latın başka bir akıllı telefonu şarj etmesi hem çok yavaş olacak hem de pilini ciddi derece hızlı bir şekilde boşaltacaktır. 

Kuo, batarya panolarını Compeq adlı şirketin tedarik edeceğini ve Apple’a iki yönlü kablosuz şarj denetleyicisini ise STMicro’nun sağlayacağını söyledi. Bu özelliğin kullanılabilir olması için, 2019 iPhone'ların batarya kapasitesinin ve batarya panolarının boyutlarının artması bekleniyor. İPhone XS Max'in halefinin % 10 ila % 15 daha büyük bir bataryaya sahip olacağı, iPhone XS'in halefinin ise % 20 ila% 25 oranında daha büyük bir bataryaya sahip olması bekleniyor.

Whatsapp