Apple'dan yeni watchOS 3 duyurusu geldi

Apple, WWDC 2016'da akıllı saati için yeni watchOS 3 işletim sistemini duyurdu.

Giyilebilir cihaz pazarında mücadele eden en önemli firmalardan birisi Apple olurken, teknoloji devi firma, geçtiğimiz sene Nisan ayında ilk akıllı saat modeli olarak Apple Watch'ı satışa sunmuştu. Apple Watch işletim sistemi olarak watchOS üzerinde çalışırken, bu mobil işletim sistemi de Apple tarafından geliştirilmekte.

Apple her sene düzenlediği geleneksel etkinliklerinden bir tanesini dün itibari ile gerçekleştirirken, bu etkinlikte birbiri ardına da önemli duyurular firmadan geldi.

Firma iPhone akıllı telefon modelleri ve iPad tablet modelleri için geliştirdiği yeni iOS 10 mobil işletim sistemini duyururken, ayrıca Mac modelleri için geliştirilen işletim sistemi de OS X olarak değil artık MacOS olarak adlandırılmaya başlandı.

Apple, ayrıca akıllı saati Apple Watch için geliştirdiği yeni watchOS 3 işletim sistemi sürümünü de resmi olarak duyurdu.

Bu yeni sürümde özellikle uygulamalarının yürütülme sürelerinde hızlandırmanın söz konusu olduğu ifade ediliyor. Bunun arkasında yer alan en önemli nedenin ise watchOS 3'de favori uygulamaların bellekte tutulması ve arka plan güncellemelere izin verilmesi. 

Akıllı telefonda SOS özelliği de yer alıyor. Yanda yer alan butona basıldığında ve basılı tutulduğunda akıllı saat, akıllı telefona ya da Wi-Fi ağa bağlanarak 911'i arayacak. Ayrıca kişinin sağlık durumu ile ilgili olarak bilgileri de paylaşıyor. Ancak bu numaranın ABD için geçerli olduğunu da belirtelim.

Apple Pay, üçüncü parti uygulamalarla da çalışabilir duruma geliyor. Saat yüzlerini değiştirmek, sadece kaydırmak kadar kolay olurken,  kontrol merkezi ile kullanıcı deneyimi daha da arttırılıyor.

Whatsapp