Apple'dan yeni bir rekor daha geldi

Apple hisselerinde yine rekor seviye geldi

Teknoloji dünyasında yer alan firmalar kıyasıya bir rekabet içerisinde mücadelelerini sürdürürken, Apple, Google, Samsung, Microsoft gibi bazı isimler öne çıkıyor. Özellikle Apple'a bakacak olursak eğer, Cupertino, ABD merkezli bir firma olan Apple, özellikle iPhone adındaki akıllı telefon modelleri ile adından söz ettiriyor ve iPad gibi diğer cihazları da pazarda ayrı bir yere sahip.

Apple hisseleri bilindiği üzere Wall Street'te işlem görüyor ve dün kapanış itibari ilse 143.80$ ile tüm zamanların en yüksek kapanış değerini gördü. Apple'ın ayrıca hisselerinin bu değeri ile firma pazar değeri de 754 milyar dolar oldu. Apple'ın büyük rakiplerinden olan Google'ın ana şirketi Alphabet ise 568 milyar dolar pazar değerine sahip ve diğer bir teknoloji devi Microsoft'un ise pazar değeri 505 milyar dolar.

Apple, 29 Haziran 2007 tarihinde ilk iPhone akıllı telefon modelini sunmuştu. Bu cihaz firmanın 2011'de hayatını kaybeden efsanevi CEO'su Stee Jobs'un elinde dünyaya merhaba derken, bu tarihten itibaren, 2 Nisan 2010'da ilk iPad'in sunulmasına kadar firmanın hisseleri %763 oranında değer kazanmıştı. Ayrıca bu tarihten itibaren 5 Ekim 2011'de ise hisseler %364 oranında değer kazandı. Bu tarih Steve Jobs'un ölüm tarihi olmakta.

Steve Jobs'un ölümünün ardından firmanın CEO'su olarak başa Tim Cook geçti ve Cook'un döneminde ise son olarak %166 oranında bir artış Apple için geldi.

Whatsapp