Apple'dan, Türkiye'de devrim niteliğinde karar

Yurt dışından getirdiğimiz ve kayıt ettirdiğimiz iPhone'lar ile alıp kullandığımız iPad ve diğer Apple ürünleri bugün itibariyle uluslararası garanti kapsamında Türkiye'de tamir edilmeyecek.

Türkiye'nin en çok tercih edilen mobil cihaz ve tablet bilgisayar üreticileri arasında yer alan Apple, bomba bir karar aldı. Apple aldığı bu karar ile birlikte artık ürünlerinin uluslararası garanti geçerliliği olan ülkeler arasında Türkiye'nin yer almayacağını duyurdu.


Apple Türkiye'nin müşteri hizmetlerine Maxicep.com yazarı olarak bağlandığımız da karşımıza çıkan temsilciye bu bilginin gerçek olup olmadığı sorduk. Temsilci verdiği bilgide; '' Artık Apple'ın Türkiye'de dışarıdan getirilen Apple ürünleri uluslararası garanti kapsamı içerisine almayacağını ve bu açıklamanın resmi olarak kısa bir süre içerisinde duyurulacağını belirtti.''

Apple'ın İstanbul Zorlu Center mağazasını ziyaret ettiğimizde ise görüştüğümüz kişi ''bugün itibariyle artık uluslararası garantinin geçerli olmadığını'' belirtti.


Bugün itibariyle Türkiye'de bulunan ve yurtdışından alınan cihazlar garanti kapsamında değiştirilmeyecek ve onarılmayacakken, tamir için belli bir ücret ödenmesi gerekilecek. Değişim ve onarım isteyen tüketicilerin, Apple’ın uluslararası garantisinin geçerli olduğu bir ülkeye giderekte bu işlemi gerçekleştirebileceğini belirtelim.


Apple'ın bu kararı neden aldığı bilinmezken, Türkiye'de cihazlarının oldukça popüler bir şekilde kullanılmasına nazaran satış rakamlarının düşük seviyede kalması ile yurtdışından getirilen cihazların serviste oluşturduğu yoğunluk nedeniyle müşteri memnuniyetini tam anlamında karşılanamaması olarak karşımıza çıkıyor.

Whatsapp