Apple'dan, Microsoft'a büyük çelme

Apple ile Google'ın gerçekleştirdiği dev anlaşma sonrasında, artık hiç bir cihazda Bing arama motoru varsayılan olarak tercih edilemeyecek.

Geliştirdiği bilgisayarlar, akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayar modellerinde bugüne kadar Microsoft'un geliştirdiği arama motoru Bing'e destek sunan Apple, bugün aldığı kararla birlikte ilginç bir kararın altına imzasını attı. Apple tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre iOS'ta gerçekleştirilen tüm aramalar için artık varsayılan arama motoru olarak Google'ın seçili geleceği belirtilirken, bunu isteyenlerin özel olarak düzenleyeceği belirtildi.

Bu kararın alınmasındaki en önemli nokta olarak Apple ile Google arasında gerçekleştirilen yeni anlaşma göz önüne çıkarken, yapılan bu anlaşmanın 3 milyar dolarlık bir bütçeye tekabül ettiğini de sizlere belirtelim. Bundan sonra tüm aramalar böylelikle Google'a yönlendirilmiş olacakken, sadece normal aramalar değil cihazda gerçekleştirilecek olan tüm görsel ve videolu aramalarda Google üzerinden gerçekleştirilecek.

Buna rağmen arama motorunu değiştirmek istiyorsanız, sırasıyla şu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz;

  1. İlk olarak telefonunuzun arayüzünden ayarlar kısmına girin
  2. Bu kısmı ziyaret ettikten sonra ekranı biraz daha aşağıya indirerek Safari üzerine gelin ve tıklayın.
  3. Bu işlem sonrasında karşınıza çıkacak ekranda arama motorları yer alacak buraya tıklayın.
  4. Daha sonra karşınıza çıkan arama motoru seçeneklerinden ( Google, Yahoo, Bing, Yandex veya DuckDuckGo'dan) birisini seçip ana ekrana geri dönüş yapın.
Whatsapp