Apple'dan gelecek sene dört iPhone modeli gelir mi?

Japonya medyasına göre Apple, 2017'de dört farklı iPhone modelini sunabilir.

Apple, yeni ve önemli bir sene için hazırlıklarını sürdürüyor. 2017 firmanın ilk iPhone modelini sunmasının 10. yılı ve bu nedenle de Apple tutkunları gelecek sene firmadan özel bir şeyler bekliyor. İlk iPhone modelini 2007 senesinde firmanın efsanevi CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtılmıştı ve ilk başlarda her sene sadece bir model sunan firma, bu sene ise üç farklı iPhone modelini pazara sundu.

Gelecek sene için oldukça farklı iddialar geliyor. Bunlara bakacak olursak eğer, son dönemde Apple'ın iPhone 7s ve iPhone 7s Plus adındaki modellerini sunacağı ve ayrıca OLED ekrana sahip iPhone 8 adında bir başka akıllı telefonun da sunulacağı şeklinde bilgiler gelmişti.

Kısa bir süre önce sadece iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'ın sunulacağı OLED ekranlı iPhone modellerinin ise en erken 2018'de pazarda yer alacağına dair bilgiler gelirken, şimdi de Japonya medyası çok daha farklı bir iddia ile karşımıza çıktı.

Japonya medyasına göre Apple, 2017'de 4 farklı akıllı telefon modeli sunabilir. Bunlardan ikisi iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olarak bu sene gelen iPhone 7 / 7 Plus'ın halefi olacak ve ayrıca Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak iki yeni akıllı telefon modelini daha pazara sunacak.

Tüm modellerin benzer tasarım içereceği ve donanım yönünden cihazlar arasında farklılıklar olacağı da Japonya üzerinden gelen bilgiler olmakta. Ayrıca iddiaların devamına göre Apple, bu dört iPhone modelinden sadece bir tanesinde OLED ekrana yer verecek. Bu model de büyük ihtimal iPhone 8 Plus olabilir. Diğer modellerde ise LCD ekran kullanılacak.

Ancak bu iddianın pek de gerçekçi olmadığını da son olarak belirtelim.

Whatsapp