Apple'dan, engelli bireyler için yeni emojiler

Cupertino merkezli Apple firması gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte engelliler için geliştirdiği 13 farklı emoji paketini duyurdu.

Akıllı telefon üretiminin lider isimleri arasında yer alan Apple firması, farkındalık kampanyalarına hız kesmeden devam ediyor. HIV / AIDS hastalıklarına dikkat çekmek adına kırmızı iPhone modeli üreten firma, bu modelden elde edilen gelirlerin bir kısmını bu alandaki çeşitli kurumlara bağışlayarak hastalığın tedavi yönteminin geliştirilmesini sağlıyordu.

Gel gelelim 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bayramlar içinde özel reklam filmleri hazırlayarak tüketicilerin ilgisini üzerine çekmeyi başaran Apple, şimdilerde ise engellilere farkındalık yaratmak adına Evrensel Kod Konsorsiyumu'na 13 yeni emoji önerisinde bulundu. Firmanın engelli bireyler için tasarladığı 13 yeni emojiyi Evrensel Kod Konsorsiyumu'na (Unicode Consortium) gönderilirken, bu doğrultu da kendilerini çok daha iyi bir şekilde temsil etmesi sağlanılacak.

Emojiler arasında protez kol ve bacak, baston ile yürüyen görme engelli bir kişi, işitme engelli olduğunu gösteren bir yüz ile işitme cihazı takılı bir kulaklık yer alıyor. 13 farklı emoji modeli tasarlansa da, işin içine farklı cilt seçenekleri ve cinsiyet seçenekleri girdiğinde emoji sayısının 45'e kadar çıktığını belirtelim.

Ayrıca Apple gerçekleştirdiği açıklamada emojilerin Amerikan Ulusal Körler Federasyonu, Cerebral Palsy Vakfı ve Ulusal Sağırlar Derneği gibi kuruluşlara danışarak tasarlandığını ve eğer kabul görülürse yeni emojiler tasarlayacaklarını açıkladı.

Whatsapp