Apple'dan, Dubai'deki mağazasında ilginç tasarım

Apple Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yeni mağazasına 18 adet güneş paneli yerleştirirken, ne kadar çevreci olduğunu gözler önüne serdi.

Bir o kadar ilginç ve bir o kadarda sade tasarımlı mağazalarıyla dikkatleri üzerine çeken Apple, Dubai'de hizmete sunduğu yeni mağazasıyla eşsiz bir tasarımın daha altına imza attı. Ne kadar çevreci olduğunu gözler önüne bu mağaza tasarımıyla sunan Apple firması, enerji tasarrufu mesajı vermek adına mağazasının her köşesini güneş panelleriyle donattı.


Alışıldığı cam ve çelik tasarımlı mağazalarının yanı sıra yeni Dubai mağazasında karbon fiber kullanan Apple mağazası, güneş kanatlarıyla donatılmış. Güneş kanatları nedeniyle klima kullanımını en aza indirgeyecek olan bu teknoloji, mağazanın içerisindeki sıcaklığı otomatik olarak algılayıp kapıları kapatıp içerideki ısıyı belli oranda korumayı başaracak.


Otomatik olarak açılıp kapanabilen 18 adet güneş paneli mağazanın dört bir yanına konumlandırılırken, bu panellerin ayrıca pencere işlevi gördüğünü de söyleyebiliriz. 56 metrelik uzunluğuyla kısa bir gökdeleni anımsatan bu Apple mağazasının açılışı 29 Nisan'da gerçekleştirilecek.


Apple bu yenilikçi mimarı içeren muhteşem mağazasıyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki mağaza sayısını da böylelikle üçe çıkartmış olacak.

Whatsapp