Apple'dan ayrıldılar, kendi şirketlerini kurdular

Teknoloji dünyasının en değerli firması olan Apple'da görev üstlenip ayrılan daha sonraki dönemlerde önemli firmaların temelini atan 5 önemli ismi sizler için yazımızda derledik.

Hiç tartışmadan dünyanın en önemli teknoloji şirketinin Apple olduğunu söylersek hiçte hata yapmış olmayız. Hayatımıza kazandırdığı akıllı cep telefonu kavramı, tablet bilgisayarlar ve akıllı saat modelleri ile önemli bir yer edinen firmada çalışan ve önemli konumda görev yapan birçok mühendis bulunuyor.


Teknoloji dünyasında Apple'dan ayrıldıktan sonra önemli yerlerde görev yapan birçok farklı isim bulunurken, bizde bu isimleri sizler için yazımızda toparladık. İşte Apple'daki görevlerine son vererek teknoloji dünyasında çok önemli yerlere gelen en önemli 5 teknoloji dünyasının duayen ismi bu yazımızda.

Andry Rubin ( Android )

Görevine 2005 yılında Android bünyesinde başlayan Andry Rubin daha önce Apple'da üretim mühendisi olarak görev yapıyordu. Android ile birlikte mobil işletim sistemi dünyasında liderlik koltuğuna oturan isim olan Rubin, daha sonra ise Essential Phone isimli kendi markasını oluşturdu.

Trip Hawkins ( Electronics Arts )

1982 yılında Apple'daki strateji ve pazarlama direktörlüğü görevini bırakarak Electronics Arts'ı kurdu. Çok kısa bir süre de şirketi efsanevi oyunlar ile birlikte liderlik koltuğuna taşımayı başardı.

Reid Hoffman ( LinkedIn )

1996 yılında Apple'ın çevrimiçi hizmet sistemindeki görevini sonlandıran Reid Hoffman, 2002 yılında ünlü sosyal ağ sitesi LinkedIn'ın temellerini attı. LinkedIn şimdilerde 400 milyondan daha fazla üyeyi bünyesinde barındırıyor.

Evan Doll ( Flipboard )

2003 ile 2009 yılları arasında Apple'da görev yapan ve yazılım mühendisi olarak çalışan Doll, Apple'dan 2009 yılında ayrılarak ünlü sosyal ağ sitesi Flipboard'ın temellerini attı.

Tony Fadell ( Nest )

Bir dönemler Apple'ın en çok satan müzik çaları olan iPod'un atası olarak isimlendirilen Tony Fadell, 2008 yılında Apple'daki görevine son verdi. İki sene sonra Nest'in temellerini atan Fadell, 2014 yılının Ocak ayında 3.2 milyar dolarlık fiyat etiketiyle şirketini Google'a sattı.

Whatsapp