Apple'dan akıllı saat pazarında büyük başarı

Akıllı saat pazarının mimarı olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firmasının, toplamda şimdiye kadar 46 milyon adet Apple Watch sevkiyatı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Akıllı telefon üretiminin en önemli isimleri arasında yer alan teknoloji dünyasının yıldızı Apple, mimarı olduğu akıllı saat pazarında önemli bir başarıyla adından söz ettiriyor. Bugüne kadar kaç adet akıllı saat sattığını açıklamayan Apple firması, paylaştığı verilerde sektörün lider ismi olduğunun altını çizmişti.

Asymco analisti Horace Dediu tarafından pazarla ilgili yapılan analistte şirketin şimdiye kadar toplam 46 milyon adet Apple Watch sattığı iddia edilirken, bu açıklama firma tarafından doğrulanmadı. Finansal sonuçlarını açıklarken giyilebilir ürünleri tek bir başlık altında gruplandıran şirket, bu satışların rakamlarını bilinmeyen bir sebeple gizliyor.

Yapılan açıklamaya göre 2018 yılının ilk çeyreğinde 4 milyondan fazla Apple Watch satışı gerçekleştirildiği belirtilirken, geçen yıl aynı çeyrekte 3 milyon adet Apple Watch sattığı iddia edilen firma için bu başarının oldukça önemli olduğu söyleniyor. Giyilebilir teknoloji dünyasına büyük önem veren ve sürekli olarak bu pazarda lider olduğunu yenileyerek açıklayan firma, başarısını devam ettirmek adına hazırladığı Apple Watch Series 3 ile birlikte satışlarını arttıracak gibi duruyor.

Bakalım Apple firması gerçekleştirilen bu açıklama karşısında gelen verileri doğrulayacak mı? Yada Apple Watch serisinin resmi satış rakamlarını açıklayarak rakiplerine bir göz dağı vermeyi başarabilecek mi? Bekleyip, göreceğiz...

Whatsapp