Apple yüz tanıma teknolojisi Face ID için yeni reklam filmi yayınladı

Apple tarafından iPhone X'te kullanılan Face ID teknolojisini ön plana çıkartmak adına bir reklam filmi yayınlanırken, bu reklam filmi sosyal medya kullanıcıları tarafından alay edilerek karşılandı.

Teknoloji dünyasının eli en güçlü firması olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple şirketi, aldığı çarpıcı kararla birlikte piyasaya en son çıkardığı amiral gemisi cep telefonu iPhone X'te parmak izi okuyucusu yerine yüz tarama teknolojisine yer vermişti. Firmanın ilk çerçevesiz ekran tasarımlı cep telefonu olan iPhone X'lerin satışlarını arttırmak adına çalışmalarına devam eden firma, düşük satışları arttırmak için yüz tarama teknolojisine ait yeni bir reklam filmi yayınladı.

Yayınlanan iPhone X temelli konuda akıllı telefonun Face ID özelliğine değinilirken, bu özelliğin çok daha profesyonel olduğuna değinildi. Ancak yayınladığı reklam filmleriyle birlikte genelde oldukça olumlu tepkiler gören Apple firması, bu reklam filmiyle ise tüketicilerden gelen olumsuz geri dönüşle karşı karşıya kaldı.

Reklamın YouTube kanalında yayınlanmasından hemen sonra büyük bir kitle reklamı beğenmeyip saçma sapan bulduğunu açıklarken, sosyal medyada ise reklamı eleştirilen ve hatta dalga geçilen bir çok paylaşım yapıldı.

Reklamda iOS 11 hatası da görüldü!


 Üstelik bu reklam filminde iOS 11 işletim sistemli iPhone kullanıcıların şikayet ettiği hatanında görüntülendiği gözlemlendi. iPhone X'e gönderilen bir mesaj sonucunda tilti ekranında sorunsuz bir şekilde gönderilen mesajı gösteren tek bildirim yer alırken, peş peşe gelen bildirimlerin hızına uyum sağlayamayan işletim sistemi bildirimlerin tamamını göstermek yerine sadece bir bölümü kilit ekranında gösteriyor.

Bu hatanın da reklam filmiyle birlikte yayınlanması nedeniyle, Apple ile alay geçilen bir çok paylaşım sosyal ağ sitesinde yer aldı.

Whatsapp