Apple yılın ilk üç ayında 52.2 milyon iPhone sattı

Son günlerde kaybettiği piyasa değeri nedeniyle gündemden düşmeyen isim olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, yılın ilk üç ayında 52.2 milyon adet iPhoen sattığını açıkladı.

Akıllı telefon sevkiyatının en önemli ismi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firmasının Wall Street analistlerinden gelen açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde 52.4 milyon adet iPhone cep telefonu satması bekleniliyordu. Bu rakamı geçemeyen Apple firmasının yılın ilk çeyreğinde 52.2 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdiği ortaya çıkarken, bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre oldukça önemli bir artış gördü.

Beğenilmeyen iPhone X modeli ve eleştiri oklarının hedefinde yer alan iPhone 8 ailesine rağmen satışlarını arttırma başarısı gösteren firma, bu yıl geçen yılın aynı döneminde satışını gerçekleştirdiği 52.2 milyon adet iPhone rakamını geride bıraktı.

Firmadan gelen resmi açıklamaya göre ilk çeyrekte 9.1milyon adet iPad tablet bilgisayar satışı gerçekleştiren firma, daha önce yapılan 9.17 milyon adetlik tahminlerle uyumlu bir satış gerçekleştirmeyi başardı. Apple Watch ile HomePod gibi diğer ürünlerle de oldukça önemli bir satış rakamına ulaşmayı başaran firmanın CEO'su Tim Cook, giyilebilir cihaz kategorisinde yüzde 50 oranında gelir artışı yaşayarak çeyrekte 3.9 milyar dolar gelir elde ettiklerini açıkladı.

Şirketin gelirleri 61.1 milyar dolar seviyesinde seyrederken, hisse başına ulaşılan kazanç miktarı ise 2.72 dolar seviyesinde oldu. Gerçekleştirilen açıklama sonrasında Apple'ın hisse değerlerinde de yüzde 3.7 oranında bir artış gözlemlenirken, hisse başına olan miktar bu artışla birlikte 175.38 dolar seviyesine yükseldi.

Şirket gerçekleşen bu artış sonrasında kaybettiği piyasada değerini bir nebze de olsa geri kazanırken, yarırımcıların ise yeniden ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Whatsapp