Apple yeni reklam ağını tanıttı: Search Ads Basic

Apple yeni reklam ağı Search Ads Bacis'i duyururken, eski reklam ağlarında da güncellemeye gittiğini duyurdu.

Son dönemlerde uygulama geliştiricilerine ne kadar önem verdiğini gerçekleştirdiği açıklamalarla sürekli yineleyen Apple, bütçeleri oldukça düşük olan geliştiriciler için yeni bir reklam seçeneği duyurdu. Firmanın Search Ads Basic olarak isimlendirdiği bu yeni reklam ağı, geliştiricilere indirme başına bir ücretlendirme sunacakken, böylece kaliteli olan uygulamaların beklediği popülerliğe kavuşmasını sağlayacak.

Ücretli olacak olan Search Ads Basic isimli sistemde görüntüleme yada tıklama başına ücret talep edilmeyecekken, yayıncılardan sadece kendi uygulamaları indirildiğinde ücret talep edilecek. Böylece hem Apple gelişticilerin uygulama indirme sayısını arttırmaya yardım olacakken, hemde çok daha az maliyetler talep edecek.

Search Ads reklam biçimini tercih edenler konum, cinsiyet, anahtar kelime yada daha önceden buna benzer uygulama indirip indirmediği tercihlerinde bulunabilecekken, eğer bu reklam tercihi seçiliyorsa aranan kelime yada ilgilere göre uygulama üst kısımda gösterilebilecek. Daha önce bu reklam biciminde sınırsız bütçe tercih edilebilirken, artık 5.000 dolar sınır koyulabilecek.

Sınırsız reklam kampanyası oluşturmak isteyenler Search Ads Advanced yolu ile ödeyebilecekken, böylelikle uygulama geliştiricilerine çok daha avantajlı hizmetler sunulmuş olacak. Bu güncellemeler ardından uygulama geliştiricilerinin reklamlara çok daha fazla ilgi göstereceği düşünülüyor.

Whatsapp