Apple, Yeni Mac Pro'nun 2019'da Çıkacağını Doğruladı

Mac hayranlarının heyecanla beklediği yemi Mac Pro bilgisayarın önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağı kesinlik kazandı.

Apple, yeni bir Mac Pro bilgisayar üzerinde çalıştığını anlatmak için geçen yıl küçük bir toplantı düzenlemişti. Aslında Apple, Mac serisi bilgisayarlarda özellikle beş taşına gelen Pro serisi bilgisayarlarda artan şikayetler sonrasında böyle bir çalışma başlatmıştı. 

Söz konusu bu toplantıdan yaklaşık bir yıl sonra Apple, Mac Pro serisine olan bağlılığını aktarmak için bugün bir toplantı daha düzenledi. Bu toplantı sırasında, Cupertino merkezli şirket Apple, yeni Mac Pro bilgisayarın 2019 yılında piyasada olacağını resmi olarak doğruladı. 

Apple, toplantı sırasında sadece Mac Pro'nun değil, genel olarak Mac ürünlerinin Pro serisinin nasıl geliştirildiğini anlatmak için önemli bir zaman ayırdı. Şirket, görsel efektler, video düzenleme, 3D animasyon ve müzik prodüksiyonu gibi çeşitli mesleklerden uzman olarak işe alınmış bir Pro İş Akışı Ekibi olduğunu açıkladı. Apple, bu profesyonellere gerçek işler oluşturup, daha sonra bu sürecin nasıl geliştiğini inceliyor. Şirket daha sonra bu süreç içinde gelen talepleri inceleyerek geliştirmelerine sisteme entegre ediyor. Ve bu ekip sadece kendi yazılım seti için değil, aynı zamanda profesyonel müşteriler için genel deneyimi mümkün olduğunca mükemmel hale getirmek için üçüncü taraf geliştiricilerle birlikte de çalışıyor. 

Apple, yeni Mac Pro hakkında çok fazla ayrıntı vermedi ancak bir modüler tasarımın beklendiği fakat ne seviyede bir modüler tasarım olacağı bilinmiyor. 2013 Mac Pro, tasarımın artık daha fazla iyileştirmeye izin vermediği anlaşılana kadar gerçek bir mühendislik harikasıydı. Bu nedenle ürünün kazandığı tek değişiklik, beş yıl sonra gelen fiyat indirimi oldu. 

Whatsapp