Apple, yeni bir Mac Mini daha üretecek mi?

Teknoloji dünyasının en iddialı üreticisi konumunda yer alan Apple firmasının, en son üç yıl öncesinde güncellediği Mac Mini serisini güncelleyip güncellemeyeceği merak ediliyor.

Akıllı telefon sektöründe olduğu kadar tablet ve bilgisayar sektöründe de iddialı olan Apple firması, sessiz sedasız daha önce de birçok ürününün satışını durdurmuştu. Şimdilerde ise üç senedir herhangi bir güncelleme yapmayan ve karşımıza yeni bir Mac Mini modeliyle çıkmayan firma, öne sürülen iddiaya göre bu seriyi tozlu raflara kaldırdı.


Son dönemlerde bu serinin geleceği hakkında birçok tüketiciden soru gelmesi üzerine, ünlü teknoloji sitesi MacRumors'un okurlarından birisi Tim Cook'a konuyla ilgili bir e-posta gösterdi. Gönderilen mailde Cook'a ''Ben Mac Mini serisini seviyorum, üç senedir herhangi bir yenilik yok. Bu seri yeniden güncellenecek mi?'' sorusu yöneltildi.


Bu soruyu kulak arkası etmeyen Tim Cook'ta bir cevap maili gönderirken, şöyle söyledi; ''Mac Mini serisine olan ilginiz beni gerçekten memnun etti. Bu seriyi bizimde sevdiğimizi ve tüketicilerin Mac Mini serisi için çok yaratıcı ve ilginç kullanımlı alanlar bulduğunu söylemeliyiz. Henüz net bir bilgi paylaşamayacak olsakta, firma olarak gelecekte ürün serimizin en önemli parçalarından birisinin Mac Mini serisi olmasını planlıyoruz.'' dedi.


Yeni Mac Mini serisinin ne zaman güncelleneceği hakkında elimizde henüz net bir bilgi bulunmasa da, Tim Cook'un açıklamasına göre bu serinin tarihe kavuşmadığını belirtmeliyiz.

Whatsapp