Apple, WWDC 2016'da donanım ürünü sunmayabilir

Apple, kısa süre sonra düzenlenecek olan WWDC 2016'da donanım ürünü sunmayacak.

Teknoloji dünyasına yön veren isimlerin başında gelen Apple, kısa bir süre sonra önemli bir etkinlikle karşımıza gelecek. WWDC (WorldWide Developer Conference) olarak adlandırılan geliştirici konferansını her sene düzenleyen firma bu sene ise 13 Haziran tarihinde WWDC 2016 olarak etkinliğini gerçekleştirecek.

WWDC 2016'ya az bir zaman kaldı ve yeni bazı duyuruların Apple cephesinden gelmesi beklenirken, bunlar arasında iOS 10 ön plana çıkıyor. iOS 10 firmanın yeni mobil işletim sürümü olacak ve yenilikler ile geliştirmeler içerecek olan iOS 10, bu sene Eylül ayında sunulması beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile pazara sunulacak.

Diğer taraftan farklı yazılım alanında duyuruların da Apple cephesinden geleceğini söyleyebiliriz. Özellikle Apple Music adındaki firmanın müzik servisi öne çıkıyor ve yeniden dizayn edilmiş bir Apple Music uygulamasını görebiliriz.

Apple'ın son dönemde öne çıkan yeniliklerinden olan Apple Pay hakkında da bazı duyurular yine WWDC 2016'da gerçekleştirilebilir. Apple Pay'in yeniliklerinden olan web tarayıcı desteği öne çıkarken, çok yakında Safari üzerinden ödemeler gerçekleştirilebilir.

Apple'ın bir diğer duyurusunun da ayrıca OS X olarak adlandırılan Mac işletim sisteminin MacOS olarak adlandırılması da olacak.

Apple'ın donanım alanında da bazı duyurular gerçekleştirmesi bekleniyordu, fakat yeni bilgilere göre hiç bir donanım ürünü duyurusu WWDC 2016'da firmadan gelmeyebilir. Firmanın OLED ekranlı yeni nesil Macbook Pro modelini duyurması bekleniyordu, ancak yeni iddialara göre bu duyuru daha ilerleyen bir tarihte gerçekleştirilebilir.

Whatsapp