Apple, watchOS 5 Developer Beta 9 Güncellemesini Yayınladı

Apple'ın kendi akıllı saatleri için geliştirdiği watchOS işletim sisteminin en yeni güncellemesi watchOS 5 developer beta 9 resmi olarak yayınlandı.

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde watchOS developer beta 8 güncellemesini akıllı saatleri için yayınlamıştı. Bu güncellemenin üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına karşın bugün watchOS 5 developer beta 9 güncellemesi yayınlanmaya başladı.

Apple watchOS 5'in final sürümü piyasaya sunulduğunda Series 1, Series 2 ve Series 3 modellerinin hepsi yeni işletim sistemi ile uyumlu olacak. Yeni yazılım ne yazık ki ilk duyurulan Apple Watch akıllı saati ile uyumlu olmayacak. Yayınlanan watchOS 5 developer beta 9 içerisinde bas-konuş özelliği bulunacak. Bu sayede birisi sizi aradığında saat üzerinden cevap verebileceksiniz.

Diğer yeni özellikler arasında Apple Watch kullanıcılarının yaptığı çeşitli egzersizleri takip etme olanağı bulunacak. Bu sayede koşu, yoga veya yürüyüş gibi farklı sporları yaparken farklı bilgileri ekranda görebilecek ve ayarlamalar yapabileceksiniz. Yeni işletim sistemi ile beraber sanal asistanın daha aktif hale gelmesiyle yeni Siri watchface özelliği de akıllı saatlere eklenecek. Siri akıllı saat üzerinden günlük rutinlerinizi öğrenecek, favori spor takımlarınızı takip edecek ve gerektiğinde haritaları açarak size bilgi sunacak.

Güncelleme şuan için beta aşamasında geliştiricilere yönelik olarak dağıtıldı. Henüz kararlı yapı dağıtılmadığı için bu sürümü yüklemeniz pek önerilmiyor. Apple'ın listesinde kayıtlı olan geliştiriciler iPhone üzerinden Apple Watch uygulamasını açıp genel kısmından yazılım güncelleme kısmına giderek yeni beta sürümünü akıllı saatlerine yükleyebilirler. Güncellemeyi yüklemeden önce saatinizde en az yarıdan fazla şarj olduğundan emin olun.

Whatsapp