Apple Watch Series 5 Akıllı Saati Tanıtıldı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği yeni akıllı saat Apple Watch Series 5 dikkat çekici özellikleriyle beraber duyuruldu.

Dünyadaki en popüler akıllı saat serilerinden biri olan Apple Watch yeni modeliyle yine milyonlarca kişiyi büyülemeyi başardı. Şirket tarafından duyurulan yeni Apple Watch 5 serisi akıllı saatler EKG sensörü gibi ilginç özellikler ile birlikte geliyor.

Yeni ve sektörde bir ilk olan LTPO Retina ekran ve yeni ortam ışığı sensörü ile birlikte gelen saatlerde daha iyi bir güç tasarrufu sağlandığı belirtiliyor. Bu sayede kullanıcılar daha uzun süreler boyunca akıllı saatlerini kullanmaya devam edebilecekler.

Eğer saati aktif olarak kullanmıyorsanız saat bunu algılayarak ekran tazeleme hızını düşürüyor ve bu sayede güç tasarrufu sağlıyor. Sadece aktif olarak kullandığınız zaman tam güç ile çalışan saatler akıllı güç yönetimi ile daha uzun pil performansı verebilecek.

Daha önceki modeller de gördüğümüz GPS özelliğinin yeni modelde yerini koruduğunu görüyoruz. Bu sefer özel bir pusula ile birlikte gelen akıllı saat bulunduğunuz konumun enlem, boylam ve yükseklik gibi birçok farklı bilgisini size gösterebiliyor.

Tasarım anlamında yine kullanıcıların hoşuna gidebilecek kibar bir tasarımla beraber gelen Apple Watch Series 5, daha önceki modellerde yer alan bütün özelliklerini eksiksiz bir şekilde korumaya devam ediyor.

Series 5 ile beraber gelen büyük bir yeniliğin ise Apple Watch Studio olduğunu söyleyebiliriz. Hem mağazadan hem de internet üzerinden kullanılabilen bu özellik sayesinde istediğiniz saati istediğiniz kasa ile eşleştirerek görebilirsiniz. Yani Apple tarafından varsayılan olarak gelen zorunlu kasaları kullanmak zorunda değilsiniz.

Apple Watch Series 5 ile beraber titanyum seçeneği de ekleniyor. Paslanmaz çelikten daha hafif ve aynı zamanda yüksek mukavemet ve sertlik sağlayan bu malzemeye sahip saatler yine en çok tercih edilecek varyantlar arasında yer alacak gibi görünüyor.

Paslanmaz çelik çeşitlerinin piyasaya altın, gümüş ve siyah renk seçenekleri ile beraber çıkacağını söyleyebiliriz. Diğer taraftan alüminyum kasanın gümüş, altın ve uzay grisi renk seçenekleri ile piyasaya çıkacağını da belirtmemiz gerekiyor. Apple Watch Series 5 fiyatı (GPS) 399 $ olarak açıklanırken diğer taraftan Apple Watch Series 5 (GPS + Şebeke) 499 $ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 

Whatsapp