Apple Watch 2, ilk nesil ile aynı tasarıma sahip olacak

Apple'ın yeni akıllı telefonunun, şu anda piyasada olan modele benzer geleceği kaydediliyor.

Giyilebilir cihazlar popülerliğini her geçen gün arttırırken, özellikle akıllı saatler büyük bir pazar hacmine ulaştı. Akıllı telefonlarla birlikte kullanılabilmeleri bu cihazları önemli bir hale getirirken, ayrıca diğer bir giyilebilir cihaz olarak sanal gerçeklik gözlükleri de firmalardan gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz sene Apple, ilk ve tek modeli Apple Watch ile akıllı saat pazarına adım attı. Bu akıllı saat, firmanın kendi iPhone akıllı telefon modelleri ile kullanılabilirken, satış rakamları ile de zirveye çıkmasını bilmişti.

Bu sene büyük merakla Apple meraklıları yeni nesil Apple Watch'ı beklemekteler. Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri üzerinden gelen bir araştırma raporu, Apple Watch sahiplerinin %68'lik kısmının yeni nesil Apple Watch'ı da satın alacağı yönündeydi.

Geçtiğimiz sene gelen bilgilere göre 10.6 milyon Apple Watch satılırken, analist Ming-Chi Kuo bu sene satış rakamlarının geçtiğimiz seneye göre %25 oranında düşeceğini tahmin ediyor.

Apple, Hazira ayında WWDC 2016, Geliştirici Konferansını düzenleyecek ve bu konferansta da firma yeni Apple Watch modelini sunabilir. Ancak büyük değişiklik bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağı ifade ediliyor.

Bilgilere göre Apple'ın yeni akıllı saati daha ince bir yapıya sahip olacak ve tasarım yönünden de önceki nesil ile benzer gelecek. Donanım yönünde ise çok küçük değişikliklerin gelmesi bekleniyor. Firma özellikle bataryaya yoğunlaşabilir ve ek olarak kamera dahil olabilir.

Whatsapp