Apple tüm iPhone fiyatlarını yeniden güncelledi

Dün gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte yeni iPhone modellerini duyuran Apple firması iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatlarında artışa gitti.

Cupertino merkezli akıllı telefon üreticisi olarak karşımıza çıkan Apple firması, dün itibariyle yeni iPhone modelleri iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr modellerinin tanıtımını resmi olarak gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında tüm özellikleri belli olan bu cihazların yurt dışı fiyatları ile çıkış tarihleri resmi olarak açıklanırken, çarpıcı bir şekilde iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri yeniden düzenlenerek Türkiye fiyatlarına rekor seviyede zam heldi.

Apple tarafından resmi olarak gerçekleştirilen açıklama ile birlikte firmanın başlangıç modeli olarak karşımıza çıkan iPhone 7 modelinin fiyat etiketi 4199 TL'den, 4999 TL seviyesine çıkarken 128 GB'lık modelinin fiyatı ise 5.999 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra iPhone 7 Plus modeli ise 4.999 TL yerine 6.299 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunulacakken aynı oranda iPhone 8 ailesine de zam uygulaması yapıldı.

Yeni düzenleme ardından iPhone 8'in başlangıç fiyatı 5.199 TL seviyesinden 6.499 TL seviyesine yükseltilirken, iPhone 8 Plus modelinin başlangıç fiyatı ise  5.899 TL'den 7.499 TL seviyesine tırmanmış durumda.

Apple bu fiyat etiketlerinde yaşanan zamlanmanın sebebini dolar kuru olarak gösterirken, sürekli olarak yaşanan artışlar sonrasında firmaya ait ürünlerin neredeyse ulaşılmaz bir hal aldığını söyleyebiliriz.

Whatsapp