Apple sürücüsüz otomobili için gerekli izinleri aldı

Sürücüsüz otomobil dünyasında yaşanan rekabete, teknoloji dünyasının dev ismi Apple'da katıldı. Apple Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresinden gerekli izinleri alırken, aracını test etmeye başlayacak.

Geleceğimizin en önemli teknolojisi olarak gösterilen sürücüsüz araç teknolojisi geliştirmek adına Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresinden (DMV)'ye başvuran Apple olumlu bir cevap aldı. Apple'ın sürücüsüz araçlarının yetkili mühendisler gözetiminde test edilmesi planlanırken, aracın Kaliforniya eyaletindeki kamuya açık yollarda test edileceği belirtildi.


"Project Titan" adı verilen sürücüsüz araç teknolojisi programı üzerinde çalışan Apple, bu araç teknolojisi sektöründe artan rekabete dahil olduğunu da böylelikle gözler önüne sermiş oldu. Volkswagen, Mercedes Benz, BMW, General Motors, Ford, Nissan ve Honda'nın gibi önemli otomobil üreticileriyle rekabet edecek olan Apple'ın bu alanda önemli bir başarı yakalayabileceği analistler tarafından konuşuluyor.


Apple'ın sürücüz aracı ile ilgili birçok farklı detay merak edilirken, aracın biran önce asfalta ineceği gün bekleniyor.

Whatsapp