Apple, şimdi de TV sektörünü gözüne kestirdi

Apple karşımıza çıkmaya hazırlandığı yeni TV servisi hizmetiyle birlikte, televizyonları da mobil cihazlar ile tablet bilgisayarlar içerisine entegre etmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasında yavaş yavaşta olsa tekelleşmeye başlayan ve neredeyse girdiği her sektörde başarılı olan Apple firması, şimdide gözüne televizyon sektörünü kestirdi. Firmaya yakın haber kaynaklarının elde ettiği bilgilere bakılırsa Apple bir kaç televizyon kanalıyla anlaşma imzalayarak, kendi TV servisini kurmayı planlıyor.


Apple'ın imzaladığı anlaşmalar ile birlikte biran önce kendi TV servisini kurmayı amaçlarken, tercihini Game of Thrones, Dexter v.b. dizilerin üreticisi olan HBO, Showtime ve Starz gibi dünyaca ünlü kanallardan yana kullanıyor. Firma tarafından geliştirilecek olan televizyon servisi hizmetinin uydu yada çanak anten aracılığıyla değilde, internet üzerinden yayın yapması beklenildiğini de belirtelim.


Firmanın geliştireceği bir mobil uygulama ile birlikte televizyon kavramını iyice telefonların içerisine entegre edeceği de düşünülürken, Apple cephesinden ve ismi geçen diğer şirketlerden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmaması ise şaşırtıcı. Servisin ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılmaya başlanılacağı ve daha sonra Avrupa pazarına çıkacağı düşünülüyor.

Bakalım Apple'ın sunacağı televizyon bu televizyon servisi de, diğer ürünleri gibi önemli satış rakamlarına ulaşabilecek mi?

Whatsapp