Apple Pay'in sunulduğu bir başka ülke Fransa oldu

Apple'ın mobil ödeme sistemi şimdi de Fransa'da kullanılabilir durumda...

Şu sıralar harıl harıl yeni iPhone 7 / 7 Plus modellerinin Eylül ayında duyurusu öncesinde çalışmalarını sürdüren ABD, Cupertino merkezli Apple, ayrıca mobil ödeme sistemi Apple Pay'i de farklı ülkelerde sunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz 2014 senesi Eylül ayında firmanın akıllı telefon modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte duyurulan Apple Pay ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulmaya başlanmıştı. Daha sonra İngiltere de kapsama alanına girerken, geçtiğimiz sene sonuna doğru da Kanada ve Avustralya Apple Pay'in sunulduğu yeni ülkeler oldu.

Bu seneye baktığımızda ise Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de Apple Pay'i iPhone kullanıcılarına sunarken, Avrupa'da da İsviçre'nin ardından şimdi de gelen bilgilere göre Fransa da bir başka ülke olarak karşımıza geldi.

Fransa'da Apple Pay, hem Visa hem de MasterCard'ın kredi ve banka kartlarına destek veriyor. Banque Populaire, Carrefour Banque, Ticket Restaurant, ve Caisse d’Epargne yanı sıra yakında Boon ve Orange de aileye dahil olacak.

Apple Pay ile iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE kullanıcıları yanı sıra, Apple Watch, iPad Pro, iPad Air 2 ve iPad mini kullanıcıları alışveriş yapabilmekte.

Apple Pay ilerleyen dönemde farklı ülkelerde de kullanılmaya devam edecek ve Avrupa pazarında da sıradaki ülkenin İspanya olduğu kaydedilmekte.

Whatsapp