Apple Pay Cash, 4 ülkede daha aktif hale geldi

Apple tarafından geliştirilen para transfer etme servisi Pay Cash, bugün itibariyle 4 yeni ülkede daha kullanılmaya başlanıldı. Ancak firma konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Teknoloji dünyasının bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, Pay Cash olarak isimlendirdiği servisini dünya üzerinde daha yaygın hale kavuşturmak adına çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şirketin para gönderme servisi olarak karşımıza çıkan Apple Pay Cash, kullanıcılara artık Mesajlar uygulaması üzerinden para transferi gerçekleştirme izini veriyor.

Servis bugün itibariyle İspanya, İrlanda, İngiltere ve Brezilya'da aktif hale gelirken, ancak servisin bu ülkelerde kullanıma sunulduğu hakkında resmi bir açıklama şirket tarafından yapılmadı. Apple'ın Wallet uygulamasındaki kayıtlı olan herhangi bir kartla para gönderim işlemi gerçekleştirilebilecekken, kısa süre içerisinde servisin tüm Avrupa ülkelerinde kullanıma başlanılacağı düşünülüyor.

Apple Pay Cash isimli sistemin en çok merak edilen özelliği başka bir ülkedeki alıcıya para gönderme olarak karşımıza çıkarken, bu özelliğin henüz aktifleştirilemediği için henüz test edilmediğini de belirtelim. Çoğu ekonomist ve teknoloji uzmanının paylaştığı bilgiye göre Apple firmasının bu yöntemle birlikte farklı ülkedeki bir tüketiciye para gönderdiğinde ortaya çıkacak maliyetin oldukça yüksek olacağı belirtiliyor.

Öte yandan Apple firmasının bu teknolojiyi en geç yılın üçüncü çeyreğinde ülkemizde aktif hale getirmesi bekleniliyor.

Whatsapp