Apple önümüzdeki yıl akıllı saat satışlarını arttırmayı planlıyor

Akıllı saat sektörünün lider ismi olarak karşımıza çıkan Apple firması, önümüzdeki yıl tedarikçisinden talep ettiği akıllı saat modellerini 2017 yılına göre yüzde 20 oranında arttırdı.

Teknoloji dünyasının bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkan ve neredeyse piyasa değeri 1 milyar dolar seviyesine ulaşan Cupertino merkezli Apple firması, her geçen gün popülerliğini arttırmayı başarıyor. iPhone X modeliyle birlikte akıllı telefon sektöründe yeniden güç kazanmayı başaran şirket, giyilebilir teknoloji üretiminin de bir numaralı ismi olarak karşımıza çıkıyor.

Yatırımlarını sadece akıllı telefon pazarına değil artık lider olduğu giyilebilir teknolojiler pazarına da yoğunlaştıran Apple firması, yeni yıl itibariyle Watch serisi altına konumlandırdığı modellerin satışlarını arttırmayı hedefliyor. Saat sektöründe ulaştığı başarılı satış rakamlarıyla birlikte sektörün en çok tercih edilen ismi olmayı başaran Apple, uzun süredir sektörün lider ismi olan Rolex'i de bu koltuğundan indirmeyi başarmıştı.

LTE desteği bulunan Apple Watch Series 3 modelleriyle birlikte sıkça gündemde yer alan Apple firması, tedarik zincirlerine geçtiği raporda 2018 yılında 2017 yılına göre yüzde 20 daha fazla akıllı saat modeli sipariş talebinde bulundu. Bu seri için özel reklam filmleri hazırlamayı amaçlayan Apple firması bu kararı ise, Kasım ayında yıllık oranda yüzde 23.89 oranında artan akıllı saat sevkiyatından ötürü gerçekleştirdi.

Bakalım gerçekten 2018 yılında giyilebilir teknoloji sektörünün alt pazarı olan akıllı saat sevkiyatlarında beklenen artış yaşanacak mı?

Whatsapp