Apple, Nisan Ayında Hindistan'da iPhone Üretimine Başlayacak

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump Amerikalı şirketlere ülke içinde üretim yapmaları için baskı yapsa da Apple, İphone telefonlarını Nisan ayından itibaren Hindistan'da üretmeye başlayacak.

Bu ayın başlarında, Apple'ın Tayvan'daki en büyük orjinal ekipman üreticisi Wistron'un Hindistan'da İPhone modellerini üretmeye başlayacağı haberleri gelmişti. Bu haberler, Bloomberg ile yapılan röportajda imalatın Nisan ayı sonuna kadar Hindistan'ın başkenti Bangalore'de başlayacağını açıklayan Hindistan'ın Karnataka eyaletinin BT bakanı Priyank Kharge tarafından yapılan resmi resmi açıklama ile doğrulandı. 

Yapılan açıklamada, "Apple'ın Bangalore'de üretilecek İPhone modellerinin iç pazarı hedef alacağı" belirtilirken, Apple bölgedeki diğer üreticilerle işbirliğine gitmeye karar verirse Karnataka eyaletinin Apple'a yardım edeceği açıklandı.

https://twitter.com/PriyankKharge/status/827204532794904576

Apple aylardır Hint hükümeti ile görüşmelerde bulunuyordu. Cupertino merkezli teknoloji devinin olası üretim durumundan Hindistan hükümetinden 15 yıllık vergi muafiyeti istediği de gelen bilgiler arasında. 

Apple, Hindistan'da kendi üretim tesisini kurarak, son derece sınırlı bir pazar payı olan bir ülkede doğrudan perakende mağazalarını açıp daha fazla satış ile pazar payı yakalama imkanına kavuşacak. Apple 2016'da Hindistan pazarı için 2.5 iPhone sevkiyatı gerçekleştirdi ancak yine Samsung ve Android hakimiyetindeki pazarda onuncu sırayı elde edebildi. Apple dünyanın en hızlı büyüyen Akıllı telefon pazarları arasında yer alan Hindistan'da üretim yaparak fiyat dezavantajını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 

Whatsapp