Apple Müzik, iOS 12 ile başka bir hale kavuşacak

Apple'ın popüler servisleri arasında ye alan Müzik uygulaması, iOS 12 platformuyla birlikte bambaşka bir hale kavuşacakken önemli güncellemeler alacak.

Online müzik dinleme platformu denildiğinde akla gelen ilk isimlerin Spotify ile Apple Müzik olduğunu söylersek hata yapmış olmayız. Rakibinin çok gerisinde kalan ve popülerliğini arttırıp daha geniş kitlelere hitap etmek için çabalayan Apple firması, yeni işletim sistemi versiyonu iOS 12 ile birlikte servisi bambaşka bir görünüme kavuşturmayı planlıyor.

Bu bağlamda dünyanın en hızlı büyüyen müzik platformu olan Apple Müzik için yeni işletim sistemi versiyonu ile çeşitli güncellemeler sunacak olan ekip, servisin 45 milyon şarkıyı ve 50 milyon ücretli abone sayısını geride bıraktığını açıkladı. Servise yeni güncelleme ile birlikte en iyi 100 parça, sanatçı sayfaları ve arkadaşlar mix özelliği gelecekken, uygulamanın kullanıcı arayüzünde ufak geliştirmeler yapılacak.

Daha önce buna benzer köklü bir güncelleme işlemi gerçekleştirerek 2016 yılında oldukça önemli başarı yakalamayı başaran şirket, bu güncellemeyle de aynı türden başarı elde etmeyi amaçlıyor. Arkadaşlar Mix ve Size Özel bölümünde yer alacak olan müzikleri kendi zevkinize göre kişileştirmek mümkün olacakken, karışımların her biri 25 şarkıya sahip olacak ve haftada bir kez güncellenecek.

Ayrıca servis üzerinden ülkeye göre en iyi 100 listeside yayınlanacakken, bu liste her 24 saatte bir güncellenecek. Bununla da yetinmeyen Apple Müzik yeni sanatçılar bölümü ile birlikte bağımsız bir başlık sunacak. Bu bölümde ise sanatçılar kendilerine özel bir alan, sanatçı fotoğrafları ve çalışmalarını detaylı şekilde paylaşabilecek.

Whatsapp